# #

29 Ιουν 2011

ΓΕΕΘΑ... "οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας

Μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Πάγκαλος με τις δηλώσεις του περί τανκς κατάφερε να ερεθίσει και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. 


Διαβάστε την απάντηση στον αντιπρόεδρο

"Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση", δήλωσε χαρακτηριστικά το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στο defencenet.gr, όταν ερωτήθηκε τι θα έκαναν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που έπαιρναν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ στην εν λόγω ιστοσελίδα, "οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν ...
σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα".
"Μια τέτοια εντολή δε μπορεί να υπάρξει γιατί αντιτίθεται στο Σύνταγμα της χώρας", τόνισε και προσέθεσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.
Σημειώνεται πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, είχε δηλώσει πως θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τανκς για να αντιμετωπίσουμε τους τρομαγμένους πολίτες που θα συνέρρεαν στις τράπεζες σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή.
Μάλιστα, ο Θ. Πάγκαλος είχε φέρει ως παράδειγμα το Μπουένος Άιρες όπου μέσα σε τρεις μέρες υπήρξαν 42 νεκροί.




http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.