# #

7 Ιαν 2011

Νέο χαράτσι στα ακίνητα

Νέο χαράτσι στα ακίνητα με την έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), που θέτει σε εφαρμογή το νέο έτος το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) υπολογίζει ότι το κόστος ανέρχεται για τα διαμερίσματα από 185 ευρώ, για μονοκατοικίες από 246 ευρώ και για επαγγελματικούς χώρους από 369 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς κάνει λόγο για συντεχνιακές μεθοδεύσεις, που στόχο έχουν να εκμεταλλευτούν τους πολίτες και να αυξήσουν τα έσοδά τους. «Με αυτό το πιστοποιητικό, αυξάνουν τα έσοδά τους οι μηχανικοί και οι συμβολαιογράφοι, ενώ η έκδοση άδειας επιβαρύνεται με ένα επιπλέον έγγραφο».

Κατηγορεί δε ευθέως την κυβέρνηση ότι θέλει ...να ανοίξει το επάγγελμα του μηχανικού και του συμβολαιογράφου και προχωράει έτσι σε έναν άτυπο συμψηφισμό για να μην μειωθούν τα έσοδα των εν λόγω επαγγελματιών. Κάτι τέτοιο όμως γίνεται σε βάρος των πολιτών, που εν μέσω κρίσης καλούνται ξανά να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Η έκδοση ΠΕΑ για την ολοκλήρωση δικαιοπραξίας που σχετίζονται με αγορά ή πώληση ενός ακινήτου, αλλά και για όλες τις νέες συμβάσεις μίσθωσης κτιρίων άνω των 50 τ.μ., η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά στις 9 Ιανουαρίου του νέου έτους. Εξαιρούνται οι αποθήκες και οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.
Η έκδοση ΠΕΑ για τις νέες μισθώσεις τμημάτων κτιρίων που έχουν αποκλειστική χρήση κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, πήρε αναβολή για έξι μήνες και θα ξεκινήσει στις 9 Ιουλίου.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.