# #

7 Ιαν 2011

Διοδια...οι εταιρείες ψάχνουν άλλοθι για να φύγουν.

Μαίνεται ο πόλεμος του οδοστρώματος

Από το Μαρικάκι
Μπορεί στο κεφάλαιο να αναγνωρίζεται από το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο πολιτικό σύστημα και όσους το στηρίζουν κάθε δικαίωμα κι ελευθερία μετακίνησης, χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς νόμων και κανόνων, αλλά για τους πολίτες μιας χώρας φαίνεται ότι ισχύει το αντίθετο. Καύσιμα – φωτιά, φόροι, αύξηση εισιτηρίων και πετσόκομμα των δρομολογίων του ΟΣΕ, αύξήσεις στα ναύλα των αστικών συγκοινωνιών, χαρατσοδιόδια, καθιστούν σταδιακά την μετακίνηση σε όλη τη χώρα σπορ με πανάκριβη συνδρομή. Η είσπραξη της τελευταίας δε,...
μακράν απέχει του ανταποδοτικού σκοπού αφού χωρίζεται σε κέρδη υπέρ των κατασκευαστικών κοινοπραξιών που επέβαλλαν με άνεση ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης και φόρους τους οποίους το κράτος αποδίδει σούμπιτους στους διεθνείς νταβατζήδες για την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο αποδεικνύεται πιθάρι δίχως πάτο. Την ίδια ώρα οι βαρύτατα φορολογούμενοι πολίτες που αντιδρούν στο κόστος και στον εμπαιγμό, δέχονται τις απειλές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που βγήκε παγανιά να μαζέψει τα διαφυγόντα κέρδη των κατασκευαστών (ενώ μεταξύ των δύο φαίνεται να εκκρεμούν απείρως μεγαλύτερες οφειλές, τις οποίες το κράτος αρνείται να διεκδικήσει), ότι θα πληρώσουν με το ζόρι, χάρη στο χαφιεδιλίκι των καμερών και τη ρύθμιση που θα προωθήσει για τον χαρακτηρισμό των διοδίων ως δημοσίων εσόδων. Οι πολίτες και τα συντονιστικά αγώνα του κινήματος «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» πολύ απλά απαντούν «μολών λαβέ» ξέροντας ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Και για μία ακόμη φορά ανοίγουν τα διόδια σε μια πανελλαδική κινητοποίηση την ερχόμενη Κυριακή στις 3μ.μ.
«Μας φοβούνται δεν τους φοβόμαστε» δηλώνει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα:
«Προκαλούμε τους θρασύτατους μεγαλοεργολάβους να πάμε στα δικαστήρια ώστε να συναντηθούμε μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδείξουμε ποιος είναι ο παράνομοςΌταν ακόμα και πρώην κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται δημοσίως, ότι οι χαριστικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών στους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους υλοποιήθηκαν μέσα από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Δεν συζητήθηκαν ποτέ στην αρμόδια επιτροπή όλοι οι όροι της σύμβασης. Τα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης δεν ήρθαν ποτέ στη Βουλή».
Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τους αεριτζήδες και τους πολιτικούς υπαλλήλους τους! Συνεχίζουμε, επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, και καλούμε όλους τους πολίτες να μην πληρώνει κανείς το χαράτσι διοδίων». Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.
«Είναι οφθαλμοφανές, πως πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια ενοχοποίησης των πολιτών που αγωνίζονται και απαιτούν το αυτονόητο, δηλαδή το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, κρύβονται άλλα συμφέροντα και αίτια τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν» σημειώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας που συμετέχει ενεργά στο κίνημα των διοδίων. Όσον αφορά λοιπόν την «πίτα των εθνικών οδών, η οποία σερβιρίστηκε αντί πινακίου φακής από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στο ιδιωτικό αδηφάγο κεφάλαιο, είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς, πως οι εταιρείες ψάχνουν άλλοθι για να φύγουν.  Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι άθλια, τα νούμερα δεν τους βγαίνουν και ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα. Και αντί να βγει ο υπουργός και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του, δείχνει και αυτός μαζί με τις τράπεζες και τις εταιρείες, τους ενεργούς πολίτες της χώρας του. (...) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και αγωνιζόμαστε για να φύγουν με άδεια τα χέρια».

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.