# #

9 Ιουν 2010

Χρήστος Σάλτας : "Θα διεκδικήσω το χρίσμα της Ν.Δ για τον δήμο Δίου Ολύμπου"


Οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές, είναι πιστεύω οι σημαντικότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Και είναι οι σημαντικότερες γιατί με την ψήφιση του Καλλικράτη και τις επερχόμενες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες γίνονται μέσα σε ένα ιδιαίτερα οξυμένο ..
κοινωνικά κλίμα, μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία για την απαρχή ενός νέου και υγιούς ξεκινήματος.
Δυστυχώς για όλους μας, τα τελευταία 15 χρόνια, οι δήμοι αποτέλεσαν την μεγαλύτερη πληγή στην οικονομική αιμορραγία του κράτους (σύμφωνα και με την επίσημη έκθεση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης). Σκάνδαλα, αλαζονεία, έπαρση, αυταρχισμός, αθέτηση υποσχέσεων, αθέμιτες συναλλαγές, αριβισμός, αναξιοκρατία, αλλοτρίωση, "καραγκιοζιλίκια", προστίθενται στο όλο σκηνικό (πλην ελαχίστων βεβαίως εξαιρέσεων) ολοκληρώνοντας έτσι μια εκφυλιστική κατάσταση που μας οδήγησε τελικά στα πρόθυρα όχι μόνο της οικονομικής, αλλά και της κοινωνικής χρεοκοπίας.
Σήμερα λοιπόν γίνεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιτακτική η ανάγκη να......αλλάξουμε.
Και πρέπει να αλλάξουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε με συνείδηση και σωστή "επιλογή" να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα βάλουν στέρεες βάσεις για να φτιάξουμε έναν ισχυρό δήμο που να ωθεί προς την ανάπτυξη και την δημιουργία, την ευμάρεια και τον πολιτισμό.
Η συνένωση των τριών δήμων Δίου, Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου πιστεύω ότι δημιουργεί από μόνη της μια τεράστια δυναμική που όμοια της δεν μπορεί να υπάρξει.
Γιατί, η θέση, η ιστορία, η μοναδικότητα του κλίματος, η κληρονομιά, η εύφορη γη με τον καταπληκτικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, κάνουν υποδεέστερη κάθε άλλη περιοχή που θα τολμήσει να συγκριθεί τελικά μαζί της!
Είναι στο χέρι μας επομένως να προχωρήσουμε μπροστά εκμεταλλευόμενοι το τεράστιο αυτό συγκριτικό μας πλεονέκτημα ή να παραμείνουμε άβουλοι και ανήμποροι στο να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες προκλήσεις, οι οποίες θα είναι και αυτές που θα καθορίσουν τελικά το μέλλον μας.
Πιστεύοντας απόλυτα στις δυνάμεις μου, στην μεγάλη μου εμπειρία στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και στις ικανότητες του κάθε δημότη ξεχωριστά να "μεταμορφώνεται", όταν του δοθούν τα ανάλογα κίνητρα και οι πρωτοβουλίες, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου υπό την κρίση των συμπολιτών μου, ώστε να τους υπηρετήσω με τον πιο αποτελεσματικό και ενάρετο τρόπο.
.....


Ο Χρήστος Σάλτας γεννήθηκε στο Λιτόχωρο και είναι καθηγητής φυσικός στα Λύκεια Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς.
Σπούδασε επίσης στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πολιτικός μηχανικός.
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης.
Μουσικές σπουδές στην μουσική ακαδημία της Σιένας της Ιταλίας.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λιτοχώρου την περίοδο 2002 - 2006.
Είναι πρόεδρος του "Ιδρύματος Σακελλαρίδη", καθώς επίσης και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου "Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λιτοχώρου".
Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.http://lefteria.blogspot.com/

ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.