# #

12 Ιουν 2010

Θανατηφορος ιος απειλει το Μουντιαλ....



Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Νοτίου Αφρικής με αφορμή το θάνατο 15 ανθρώπων που παρουσίασαν συμπτώματα ενός ιού που σχετίζεται με ασθένεια γνωστή ως «Rift Valley Fever».

Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί 172 κρούσματα, γεγονός που ανάγκασε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, ενώ εκφράζονται φόβοι ενόψει του προσεχούς Μουντιάλ.

Μια Γερμανίδα, η οποία έμεινε για περίπου τρεις εβδομάδες στη χώρα,.εμφάνισε υψηλό πυρετό και διεγνώσθη ότι είχε προσβληθεί από τον ιό, αλλά τελικά ανάρρωσε πλήρως.

Αυτό που κάνει την ασθένεια ιδιαίτερα επικίνδυνη, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιού, ενώ ο ιός είναι ανθεκτικός στον αέρα. Για την ώρα δεν έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία, όμως οι υπηρεσίες υγείας των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιούν όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική να πάρουν μέτρα προστασίας από τα έντομα και να αποφεύγουν ζωικά προϊόντα που δεν έχουν μαγειρευτεί πολύ καλά. Άλλωστε τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από επαφή των ανθρώπων με αίμα ή κρέας από μολυσμένα ζώα.

Το τελευταίο μεγάλο ξέσπασμα του ιού στη Νότια Αφρική έγινε την περίοδο 1974-1976 με περίπου 15.000 ανθρώπους να μολύνονται, αλλά έχουν αναφερθεί έκτοτε και σποραδικά κρούσματα. Την προηγούμενη δεκαετία υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις σε χώρες της ευρύτερης περιοχής και αναφέρθηκαν συνολικά εκατοντάδες νεκροί κυρίως σε Κένυα -άλλωστε από την ομώνυμη κοιλάδα της χώρας έχει πάρει το όνομά του- Σομαλία και Σουδάν........http://www.capitalhealth.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.