# #

10 Ιουν 2010

«Είμαστε όλοι Έλληνες» αναφωνούν Γερμανοί πολίτες


«Είμαστε όλοι Έλληνες» αναφωνούν Γερμανοί πολίτες, παραφράζοντας το σύνθημα που έχει κάνει το γύρο της υφηλίου κατά την τελευταία δεκαετία ξεκινώντας από το Ground Zero του Μανχάταν όπου έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι και στη συνέχεια εξέφρασε την αλληλεγγύη ευαίσθητων τμημάτων των δυτικών κοινωνιών σε διάφορους ρημαγμένους λαούς («είμαστε όλοι Ιρακινοί», είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι» και πάει λέγοντας). Τώρα ήρθε και η σειρά μας για… ρήμαγμα και για να δεχτούμε την αλληλεγγύη των φιλελλήνων όπου γης.

Με το σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας» και «από την Αθήνα μέχρι το Βερολίνο την κρίση να πληρώσoυν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές»
.περισσότερες από 100 οργανώσεις και πρωτοβουλίες, σωματεία και εργατικά συνδικάτα, ακόμα και το Die Linke καλούν σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους σε Στουτγάρδη (11.6.2010) και Βερολίνο (12.6.2010).

Η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση γεννήθηκε με την έναρξη της κρίσης το 2008 και πλέον αναδεικνύει ως αιχμή το ζήτημα της Ελλάδας. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται και στο σχετικό κάλεσμα όσοι μετέχουν της Πρωτοβουλίας συμφωνούν ότι «Η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή» και πως οι Έλληνες όχι μόνο δεν ευθύνονται για την κρίση του ευρώ, αλλά αντίθετα αποτελούν «τον αποδιοπομπαίο τράγο της γερμανικής κυβέρνησης και των γερμανικών ΜΜΕ για την ανεπίλυτη κρίση του καπιταλισμού». Τώρα, «σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβάλουν πολιτική δραστικών περικοπών». Απευθυνόμενοι δε στους συμπατριώτες τους λένε πως «Με το πακέτο διάσωσης των 750 δις δεν πληρώνουμε ούτε για τους Έλληνες ούτε για τη σωτηρία της Ευρώπης, αλλά μονάχα για τη σωτηρία των τραπεζών και των επενδυτών, που έχουν στοιχηματίσει στην πτώχευση του ελληνικού κράτους και κερδίζουν από τα ελληνικά χρέη».................http://www.topontiki.gr/Articles/view/6780

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.