# #

8 Ιουν 2010

Έρχονται τα χρήματα στην Ελλάδα, τα παραλαμβάνει στην είσοδο ο πρωθυπουργός σας κύριος Παπανδρέου και από την πίσω πόρτα τα δίνει στις τράπεζες.


Την επιστροφή στη δραχμή αναγνωρίζει ως λύση για την Ελλάδα ο Γερμανός οικονομολόγος Γιοακίμ Σταρμπάτι, ο οποίος ηγείται της προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του κατά του πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα.

Ο Γιοακίμ Σταρμπάτι, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, δηλώνει φιλέλληνας και τονίζει ότι η προσφυγή «δεν μια πράξη εναντίον της Ελλάδας. Οι βοήθειες που παρέχονται δεν βοηθούν την Ελλάδα, αλλά τις τράπεζες. Έρχονται τα χρήματα στην Ελλάδα, τα παραλαμβάνει στην είσοδο ο πρωθυπουργός σας κύριος Παπανδρέου, διασχίζει το “ελληνικό σπίτι” και από την πίσω πόρτα τα δίνει στις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά είναι για τις τράπεζες και όχι για την Ελλάδα».

.Η προσφυγή, της οποίας ηγείται ο Σταρμπάτι, βασίζεται στον όρο της συνθήκης του Μάαστριχτ, τον γνωστό no-bailout, σύμφωνα με τον οποίο μία χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να διασώσει μία άλλη χώρα πληρώνοντας τα χρέη της. Η Κομισιόν ξεπέρασε αυτόν τον όρο αναγνωρίζοντας το πακέτο προς την Ελλάδα όχι ως διάσωση, αλλά ως αρωγή. «Εδώ πρόκειται για ένα παιχνίδι με τις λέξεις. Στην πραγματικότητα είναι ένα bail-out», σχολιάζει ο Σταρμπάτι.

«Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Ελλάδα είναι να γίνει ανταγωνιστική και για να το καταφέρει αυτό θεωρεί ότι πρέπει η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή και να την υποτιμήσει», τονίζει ο Σταρμπάτι και φέρνει το παράδειγμα του τουρισμού.

«Εφ’ όσον είναι άδεια τα ξενοδοχεία, είναι σημαντικό να τα γεμίσουν ξένοι τουρίστες, κάτι που θα γινόταν πιο εύκολα αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή και την υποτιμούσε», εξηγεί και εκφράζει την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να δώσει πίσω τα χρήματα από το πακέτο βοήθειας».

«Η Ελλάδα δεν ακολουθεί πια δική της πολιτική. Ακολουθεί την πολιτική που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον, μέσω της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Εγώ λατρεύω τους Έλληνες, είναι περήφανοι, ειλικρινείς και δεν θέλω πια οι Έλληνες απλά να ακολουθούν, αλλά να ορθώσουν πάλι το ανάστημά τους», σημειώνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.