# #

9 Ιουν 2010

Δημος Διου Ολυμπου.....- Στην Ελλάδα λέμε ότι " όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες."


Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010
του Δημήτρη Καλαιτζή
Θα ξεκινήσω με μία αληθινή ιστορία, αλλά σάν παραμυθάκι.

Μία μέρα κάποιοι καλοί φίλοι, ασχολούμενοι με τα κοινά, προβληματισμένοι για την πορεία των δημοτικών πραγμάτων του τόπου τους και με ανησυχίες για το μέλλον του υπο δημιουργία νέου Καλλικρατικού Δήμου ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε στο "καταχείμωνο" να "σπείρουμε" την μεγάλη ιδέα της "ανανέωσης" και της λήψης πρωτοβουλίας δημιουργίας "δημοτικής κίνησης πολιτών", που θα οριοθετούνταν σε πρόσωπα που δέν έχουν επιλέξει το επάγγελμα "πολιτικός" και "χειριστής οδοστρωτήρα συνειδήσεων", αλλά πρόσωπα που να ασκούν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες " άνευ ανταλλαγμάτων" και δέν φτύνουν εκεί που γλύφουν"....,."κίνηση πολιτών" μακριά από πρόσωπα πολιτικών που ταξίδευαν για χρόνια, "καβάλα στο καλάμι τους,'' .
Αρχικώς αυτή η κίνηση "χλευάστηκε" από εκείνους που είχαν συνηθίσει επί σειρά ετών να επιβιώνουν, εκμεταλλευόμενοι τα πάντα, πουλώντας τα "πάντα" και ιδιαίτερα την κάθε μορφής ηθική αξία, όπως είναι ο σεβασμός της προσωπικότητας των άλλων και όχι μόνο της δικής τους " θεϊκής" μορφής.
Ομως, η αγνή επίμονη προσπάθεια, το αισθητήριο του λαού, το πνεύμα της ανανέωσης, βρήκε πολλούς μιμητές και πρόθυμους να ενταχθούν σ αυτή την "κίνηση", που από μικρό "γάργαρο ρυάκι" , μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι και τώρα πια σε "τσουνάμι" που θα πνίξει στο διάβα του ότι "σαθρό και αίολο κατάλοιπο του παρελθόντος" υπάρχει μπροστά του.
Ετσι προχθές στη συγκέντρωση της "κίνησης πολιτών" Δήμου ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ στην Λεπτοκαρυά, εστάλη το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πώς υπάρχει λύση, υπάρχουν στελέχη νέα, άφθαρτα, με όρεξη και μεράκι για προσφορά, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς "συνεχή πολιτικά παζάρια και κολωτούμπες", με μοναδικό στόχο την δημιουργία μίας ομάδας ανθρώπων, που θέλουν και μπορούν (και άς μήν είναι Θεοί) να καταφέρουν ,να δημιουργήσουν ένα δήμο πρότυπο, στο πιό όμορφο κομμάτι του νομού Πιερίας.
Αυτή η κίνηση πολεμήθηκε πολύ, από εκείνους που με λασπολογίες, κτυπήματα κάτω απο το τραπέζι, ειρωνείες και χλευασμούς πίστευαν ότι θα αποτρέψουν την πορεία προς το μέλλον, για να επιβιώσει το "παρελθόν".
Αυτή η 'κίνηση" πολεμήθηκε πολύ, αλλά κατάφερε να αφήσει σαστισμένους και αμήχανους "τους πολέμιους", και τους ανάγκασε να μήν τολμούν να δηλώσουν τις προθέσεις τους για το πολιτικό τους μέλλον.
Κατάφερε να εγκλωβίσει και να μαζέψει στο καβούκι, αυτούς τους ανθρώπους, που δέν διστάζουν " προεκλογικά" να συμμαχούν με τον διάολο και να προσφωνούν και να "καλωσορίζουν πολιτικούς αντιπάλους" σε προεκλογικές ομιλίες και υπογείως να τους στηρίζουν πιστεύοντας ότι οι "απαθείς , μπουνταλάδες υποτακτικοί τους δέν θα καταλάβαιναν τίποτε, για να παίζουν τα προσωπικά τους παιγνίδια.
Οι μάσκες έπεσαν, τα προσωπεία φάνηκαν, ο "βασιλιάς - θεός" έμεινε γυμνός και οι λογικές αυτές ταξιδεύουν για το "παρελθόν".
Το μέλλον απαιτεί δημοτικές αρχές διαφάνειας, ικανοτήτων όχι στο προσωπικό επικοινωνιακό παιγνίδι, αλλά στην προσφορά με απώτερο σκοπό την βελτίωση των συνθηκών ζωής των συνδημοτών και όχι τον αυτοσκοπό της προσωπικής ανέλιξης του ενός.
Το μέλλον απαιτεί δημοτική αρχή όχι του "ενός" "θεού", αλλά του συνόλου, δημοτική αρχή του "εμείς" και όχι του "εγώ".
Προχθές στη συγκέντρωση της "κίνησης πολιτών" Δήμου ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ στην Λεπτοκαρυά, εστάλη το μήνυμα και στο ΠΑΣΟΚ ότι αυτή η "δημοτική ομάδα", έχει ορμή, κοινωνική αποδοχή, πρεσβεύει το νέο, το άφθαρτο το ελπιδοφόρο και ικανό και άς πιστεύουν κάποιοι πώς μόνο αυτοί μπορούν".
Η "δημοτική κίνηση πολιτών" του Δήμου ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, με στελέχη "μπροστάρηδες" αλλά και "απλούς στρατιώτες", πήρε σάρκα και οστά και ξεκίνησε την μορφοποίησή της και την δημιουργία της σαφούς εικόνας της.
Τα στελέχη της που θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη "διαδικασία" και θα περιμένουν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ την στήριξή της και την αναγνώριση της μοναδικής έκφρασης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα του δημοκρατικού κόσμου της περιοχής.
Όσον αφορά εμένα τον υπογράφοντα το άρθρο τούτο, ώς εκ των πρώτων που ξεκινήσαμε αυτή την κίνηση, δηλώνω ότι θα στρατευτώ και θα προσπαθήσω (διδασκόμενος απο το παρελθόν) να συμβάλλω στην επιτυχία του νέου αυτού εγχειρήματος, κατερχόμενος ώς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με ανιδιοτέλεια και μοναδικό γνώμονα τη διάθεση προσφοράς, απο αυτό το μετερίζι και όχι "αναγκαστικά" από συγκεκριμένη "άλλη καρέκλα" που οι "νοσταλγοί του παρελθόντος" πιστεύουν ότι την είχαν κόψει και ράψει στα μέτρα του δικό τους .. γούστου.
Πιστεύω ότι το "λαικό ένστικτο" θα δώσει την επιτυχία στην "κίνηση αυτή" και θα στείλει στο "παρελθόν", καταδικασμένες λογικές και πρόσωπα που τις εφήρμοσαν κατά γράμμα ,για να επαληθευτεί η λαϊκή ρήση που λέμε στην Ελλάδα ότι, όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες και άς το έχουν υπόψη τους ορισμένοι.
ΚΡΑΧΤΗΣ ......Ο ΦΙΛΟΣ "ΚΡΑΧΤΗΣ", ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ......ΦΥΛΑΞΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ .....
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.