# #

26 Μαρ 2010

Κλείνουμε τα φώτα για την «Ώρα της Γης» αυτό το Σάββατο στις 20.30.


Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010
Κλείνουμε τα φώτα για την «Ώρα της Γης» αυτό το Σάββατο στις 20.30.

Μεγάλη ανταπόκριση έχει και φέτος η παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης», κατά την οποία καλούμαστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Έτσι χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες δήμοι και κοινότητες στην Ελλάδα θα σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20.30, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Για μία ακόμα χρονιά το E-Radio υποστηρίζει και συμμετέχει στην «Ώρα της Γης».
Όπως ανακοίνωσε η WWF, συντονίστρια εκδήλωση της δράσης, τη Δευτέρα η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια δράση. Σύμφωνα με την WWF: «Ήδη 206 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ενώ τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει 232 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 733 φορείς και επιχειρήσεις. Επιπλέον, περισσότεροι από 16.000 ιδιώτες έχουν εγγραφεί στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ώρας της Γης www.wwf.gr/earthhour, ενώ οι συμμετοχές σε σχετικές ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες».
Φέτος κατά την Ώρα της Γης παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα παραμείνουν στο σκοτάδι. Επίσης συμβολικά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα κατεβάσει τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του και τους εποπτευόμενους φορείς του.
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007, όταν 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά ως μήνυμα για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Το 2008 η καμπάνια επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζοντας 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες και το 2009 πραγματοποιήθηκε με την εντυπωσιακή συμμετοχή πάνω από 4000 πόλεων και κοινοτήτων σε 88 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Πέρυσι σύμφωνα με τους υπολογισμούς πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την «Ώρα της Γης», στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

πηγή:e-radio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.