# #

23 Μαρ 2010

περιστατικά ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και της δικής μας της Ορθόδοξης.


Όλοι γνωρίζουμε (χριστιανοί και μη) ως κοινό μυστικό, ότι όλες οι θρησκείες θεωρούν τον έρωτα, το σεξ και την σεξουαλικότητα εν γένει ως αμαρτία, ως κάτι το βρώμικο και το απαγορευμένο. Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουν κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της δυνατότερης φυσικής ενέργειας και έλξης, που διέπει τα δύο φύλα, τής σεξουαλικής ενέργειας. Οι θρησκείες έχουν χωρίσει κυριολεκτικά τον άνδρα απ΄ τη γυναίκα. Μέσω του διαχωρισμού αυτού έχουν επιφέρει διαστροφικές συμπεριφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, όπως παιδεραστία, ομοφυλοφιλία, αυνανισμό κ.ά.. Επίσης η μη εκτόνωση της σεξουαλικής ενέργειας δημιουργεί διαφόρων ειδών ψυχικές και σωματικές αρρώστειες. Επομένως είναι απόλυτα φυσιολογικό να ξεσπούν τόσα πολλά περιστατικά ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και της δικής μας της Ορθόδοξης.








Το 2005, οι πιστοί καθολικοί της Γερμανίας γιόρτασαν την ανάδειξη του «δικού τους» καρδινάλιου Ράτσινγκερ στον παπικό θρόνο λανσάροντας το σύνθημα: «Είμαστε ο Πάπας». Πέντε χρόνια αργότερα, η καγκελάριος Μέρκελ απαιτεί να χυθεί άπλετο φως στο διογκούμενο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από καθολικούς ιερείς και οι πιστοί ταλαντεύονται μεταξύ οργής και θλίψης.







« Οι βιασμοί είναι πολύ συχνότεροι (απ΄ όσους υπολόγιζαν), όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, στα οικοτροφεία της Καθολικής Εκκλησίας. Τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν καθημερινά τέτοιες περιπτώσεις. Ορισμένα από τα θύματα παίρνουν τώρα για πρώτη φορά το θάρρος να εμφανιστούν στην τηλεόραση. Οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Εmnid, που δημοσιεύθηκε χθες, μόνο το 10% των Γερμανών πιστεύει, ότι η εκκλησιαστική ηγεσία κάνει αρκετά για να χυθεί φως σε φαινόμενα παιδεραστίας. Το 86% μάλιστα τής καταλογίζει “ελλιπή προθυμία” για την αποκάλυψή τους. “Πρέπει να ομολογήσω, ότι σε πολλές περιπτώσεις κουκουλώσαμε το σκάνδαλο” παραδέχεται ο επίσκοπος Γιόζεφ Ακερμαν, εντεταλμένος της Καθολικής Εκκλησίας για θέματα κακοποίησης. Οι αποκαλύψεις έχουν πάρει τέτοια έκταση, που απασχολούν τώρα και την πολιτική ηγεσία. Το Βατικανό είναι βέβαια άλλης άποψης. “Η κριτική είναι υπερβολική” δήλωσε ο Ιταλός επίσκοπος Τζιουζέπε Βερσάλντι. “Η Εκκλησία μας είναι η πρώτη που παίρνει μέτρα κατά της παιδοφιλίας”.



» Αλλά τα γεγονότα βοούν. Οι γερμανικές εφημερίδες παρουσιάζουν όλο και περισσότερους μάρτυρες, που καταγγέλλουν, ότι το «κουκούλωμα» ερχόταν κατά κανόνα “εξ ουρανού”, δηλαδή από τους εκκλησιαστικούς ταγούς. Την εποχή που υπηρετούσε στο Βατικανό ως νούμερο δύο της παπικής ιεραρχίας ο σημερινός Πάπας Βενέδικτος ΙΣT΄ είχε κηρύξει τα σεξουαλικά εγκλήματα ιερέων σε “secretum pontificum” ήτοι παπικό μυστικό, η αποκάλυψη του οποίου επέφερε βαρύτατες εκκλησιαστικές κυρώσεις». (Το Βήμα-online 22/3/2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.