# #

28 Οκτ 2010

Μας δουλεύουν χοντρά..



Έχω πειστεί ότι οι νυν χρησιμοποιούν τους ίδιους επικοινωνιολόγους με τους πρώην. Αυτούς του Τόνι Μπλερ. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Δεν πέρασαν 48 ώρες από την grand συνέντευξη του πρωθυπουργού και τσουπ, νάσου ο άλλος Γιώργος. Στο 15% τοποθέτησε το έλλειμμα του 2009 ο prime minister, πάνω από το 15% δήλωσε ότι θα είναι ο minister. Μικρή ύφεση το 2011 είπε ο prime minister, μεταξύ τοu 2,5-3% είπε ο minister. H δεν συνεννοούνται ή μας δουλεύουν κανονικά και με τον νόμο. Αυτά τα επικοινωνιακά τρικ να δίνουν τις δυσάρεστες ειδήσεις όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, τα έκαναν και οι Νεοδημοκράτες.
Ο Παπακωνσταντίνου...
διάλεξε την Κύπρο για να μας κάνει την καρδιά περιβόλι. ΟΚ, κύριε υπουργέ το πιάσαμε το υπονοούμενο. Εάν υπάρχει τόσο μεγάλη ύφεση και του χρόνου δεν πρόκειται να πιάσουμε τον στόχο των εσόδων, όπως και φέτος άλλωστε. Άρα από πού θα βρεθούν τα χρήματα; Έλα μου ντε.
Τώρα που θυμήθηκα, ο υπουργός οικονομικών μέχρι πριν μια εβδομάδα, επέμενε ότι η ύφεση φέτος θα ήταν μικρότερη του 4%. Μάταια του έλεγαν τόσους μήνες οι-κακοί- τροϊκανοί να μαζευτεί και αρνούνταν να αναθεωρήσουν τις δικές τους προβλέψεις. Αυτός εκεί. Σε όποιο ξένο μέσο μιλούσε μοίραζε αισιοδοξία και βέβαια ανέβαζε τον πήχη των προσδοκιών των αγορών. Αυτών που θέλει η κυβέρνηση να κάνει να μας πιστέψουν.
Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου (άντε να τελειώνουμε) οι αγορές θα ενημερωθούν για : το πόσο αναθεωρηθήκαν  τα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους για το 2006-2009, ότι οι στόχοι του 2010 είναι όνειρο απατηλό, ότι η ύφεση τελικά θα είναι όση έλεγε η τρόικα και όχι όση έλεγε το υπουργείο οικονομικών και ότι το 2011 η ύφεση θα είναι επίσης μεγάλη. Όπως είπε και ο PM, οι αγορές ξέρουν και διαβάζουν.
Μου φαίνεται όμως, πως περισσότερο τους ενδιαφέρει το γεγονός ότι άλλα μηνύματα τους στέλνει η κυβέρνηση την μια μέρα και άλλα την άλλη. Κάπως έτσι χάθηκε η αξιοπιστία μας. Η οποία, όπως μας είπε  ο πρωθυπουργός, θα επανακτηθεί εάν ψηφίσουμε τον Σγουρό και τον Μίχα. Το μόνο που ξέρουν οι αγορές είναι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν το ίδιο βιολί και ουδείς αναλαμβάνει τις ευθύνες. Και εκεί θα πέσει ο πέλεκυς. Τον οποίο βεβαίως θα πληρώσουμε πάλι εμείς.
ΥΓ : Μου θύμισε το κείμενο του καλού συναδέλφου Δημήτρη Μυ για τις business στο Αιγαίο και σκέφτηκα ότι ούτε μια ερώτηση δεν έγινε στον πρωθυπουργό για την εξωτερική πολιτική. Και ας πετάνε τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Σούνιο.
εγραψε  παλι  η Κουκιδα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.