# #

15 Σεπ 2010

Καθ’ οδόν οι αυξήσεις στο σταθμό των Μαλγάρων

diodia

Έρχονται τις επόμενες μέρες αυξήσεις στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, που θα εξισορροπήσουν και τις απώλειες της «Αιγαίο»..
από τη μη λειτουργία του σταθμού του Αιγινίου.
Στο σταθμό, που σήμερα ανήκει στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και θα περάσει στην αρμοδιότητα της «Εγνατίας», το κόμιστρο για τα Ι.Χ αναμένεται να αυξηθεί από 2 ευρώ που είναι σήμερα σε ...2,80, ενώ ανάλογες επιβαρύνσεις θα υποστούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων.
Μέρος των αυξημένων εσόδων του συγκεκριμένου σταθμού προβλέπεται να εκχωρηθεί στην «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου», προκειμένου να καλύψει τις ζημιές από το σταθμό διοδίων του Αιγινίου, που έμεινε ανενεργός, μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα, των κατοίκων και των φορέων της Πιερίας.
Οι κινητοποιήσεις πάντως κατά των διοδίων όχι μόνο δεν έχουν τελειώσει, αλλά εντείνονται περεταίρω. Ήδη έχει ορισθεί για τις αρχές Οκτωβρίου πανελλαδική συνάντηση των Επιτροπών στον νομό Πιερίας, με στόχο τον συντονισμό και την κλιμάκωση των δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Χθες, το «αντάρτικο» κατά των διοδίων «χτύπησε» στον Πολύμυλο Κοζάνης, όπου ξεκίνησε τη λειτουργία του ο νέος σταθμός διοδίων επί της Εγνατίας οδού. Στις 11.00 το πρωί, ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. και μέλη του κινήματος «Ακρίβεια-STOP» έκαναν κατάληψη στο σταθμό, επιτρέποντας τα αυτοκίνητα να διέρχονται κανονικά, χωρίς την καταβολή του αντιτίμου.
Στον αυτοκινητόδρομο των 670 χλμ. που ενώνει την Ηγουμενίτσα με την Αλεξανδρούπολη, προβλέπεται να λειτουργήσουν 13 σταθμοί είσπραξης διοδίων και όπως φαίνεται θα αποτελέσουν νέο πεδίο δράσης των κινημάτων κατά των διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.