# #

18 Σεπ 2010

Η κ. Πελέκη, σύζυγος του κ. Βουλγαράκη, ήταν σαφής στην κατάθεσή της στη Βουλή. «Για το Βατοπέδι υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση, που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους υπουργούς Μπασιάκο, Κιλτίδη, Κοντό και Δούκα από τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Αγγέλου».

Είναι κάτι που περίπου όλοι οι Ελληνες, εδώ και καιρό, το ‘χουν καταλάβει. Το ξέρουν.
Η αξία βρίσκεται στο ότι το κατέθεσε στην Προανακριτική η κ. Πελέκη και μάλιστα υπό τη συνοδεία απαξιωτικών χαρακτηρισμών για τον πρώην πρωθυπουργό.
Το ‘χει περίπου, επίσης, «ψιλοπεί» κατ’ επανάληψη σε συνεντεύξεις του και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ο κ. Δούκας.
Εξηγεί επίσης και το γιατί ο κ. Καραμανλής «εξανάγκασε» κυριολεκτικά τους βουλευτές του, με την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ από τη Βουλή, σε «σιωπή συνειδήσεως» και οδήγησε την υπόθεση σε παραγραφή.
Το πολιτικό ενδιαφέρον βρίσκεται από δω και πέρα. Η κ. Πελέκη «έριξε τη βόμβα»...
την οποία, όπως όλα δείχνουν, καλείται ο κ. Σαμαράς να την «πάρει στην προστατευτική αγκαλιά του» ανεβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη και αν μπορέσει να την «εξουδετερώσει» στη συνέντευξη Τύπου της ερχόμενης Κυριακής... χωρίς να αυτοτραυματιστεί! Δύσκολη δουλειά, καθώς αποδυναμώνει τον κύριο πολιτικό στόχο του, που είναι να «αποσυνδέσει» τη δική του περίοδο από την καταστροφική για τη χώρα περίοδο Καραμανλή και να ρίξει το βάρος του μέσω μιας «αντι-μνημονικής πολιτικής» σε μία «φυγή προς τα εμπρός». Εστω... λαϊκιστική αλλά φυγή! Πώς όμως θα το κάνει όταν καλείται να λειτουργήσει σαν «τείχος προστασίας» του Καραμανλή;
Το χειρότερο όμως είναι ότι οι εσωκομματικοί συσχετισμοί δεν του αφήνουν περιθώρια για μία «τολμηρή» απόσταση από το πρόσφατο παρελθόν της ΝΔ, καθώς αυτό πρακτικά σημαίνει ανοιχτή ρήξη με τον «νέο καραμανλισμό» που είναι ακόμα ισχυρός στα «εσωκομματικά τείχη». Κερδίζει κατά κάποιον τρόπο μία εσωτερική συνοχή, στοιχειώδη ενότητα και «ησυχία», αλλά από την άλλη καθυστερεί και χάνει την προοπτική να διευρύνει τη διεισδυτικότητά του στην κοινωνία και να κατοχυρώσει μια καινούργια πολιτική δυναμική, πράγμα που θα φανεί έντονα (σε συνδυασμό και με άλλα λάθη που έκανε) στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν εκ των υστέρων και την πολιτική αστοχία της αποχώρησης των βουλευτών της ΝΔ από την Προανακριτική Επιτροπή.
Οσο για τη γραμμή της ΝΔ «ότι δεν υπήρξε πολιτικό χρήμα ή σκάνδαλο στο Βατοπέδι», για να δούμε, θα το υποστηρίξει και δημόσια ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ;
Παναγιώτης Δ. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.