# #

17 Σεπ 2010

"Είμαι ο αρχηγός του κράτους και δεν δέχομαι από κανένα να προσβάλλει τη χώρα μου...

Καυγάς κορυφής

Αίσθηση προκάλεσε ο έντονος διάλογος που είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Αιτία οι απελάσεις Ρομά από τη Γαλλία. "Δεν δέχομαι κανένας να προσβάλει τη χώρα μου" είπε ο Σαρκοζί

Άναψαν τα αίματα στη χθεσινή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες μετά την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, σχετικά με  υπόθεση των Ρομά.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε την Κομισιόν ότι έχει πληγώσει τη Γαλλία, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος...
από την στάση της επιτρόπου Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ  η οποία ανέφερε ότι η γαλλική πολιτική των απελάσεων των Ρομά θυμίζει τις απελάσεις των Εβραίων από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
"Είμαι ο αρχηγός του κράτους, ο γάλλος πρόεδρος και δεν δέχομαι από κανένα να προσβάλλει τη χώρα μου είπε σε έντονο τόνο ο Σαρκοζί", υπογραμμίζοντας ότι οι απελάσεις είναι ζήτημα ασφαλείας και η Κομισιόν θα έπρεπε να προτείνει λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το συγκεκριμένο ζήτημα..
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε τη στάση της ντροπιαστική και ασεβή, ενώ τόνισε ότι δεν επιτρέψει να γίνει η χώρα του θύμα τέτοιου είδους προσβολών.
Παράλληλα, τόνισε ότι κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν δέχεται τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς τονίζοντας ότι η Μέρκελ του εξέφρασε την αλληλεγγύη της.
Ωστόσο αμέσως μετά εκπρόσωπος του Μπαρόζο έδωσε μια άλλη εκδοχή, λέγοντας ότι κανένας δεν υποστηρίζει τον Σαρκοζί στο θέμα των Ρομά, και πως η στάση του περί απελάσεων είναι απαράδεκτη. Ο Μπαρόζο επικαλέστηκε και υπερασπίστηκε με σθένος τον θεσμό και τον ρόλο της Κομισιόν, ενώ στο τέλος δήλωσε πως δεν θέλει να αποσπάται από τη δουλειά του λόγω καβγάδων.
Παράλληλα, ο Μπαρόζο δήλωσε πως ναι μεν μετανιώνει για τη σκληρή του γλώσσα που χρησιμοποίησε αλλά ανέφερε ότι και οι συνομιλητές του, τόσο ο Σαρκοζί όσο και η Ρέτινγκ, προέβησαν σε ανάρμοστους σχολιασμούς.
Τη λεκτική σύγκρουση μεταξύ Σαρκοζί και Μπαρόζο επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Παρίσοφ.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.