# #

4 Αυγ 2010

Εκπαιδευτικές άδειες ενός έτους για ολοκλήρωση σπουδών. Πρέπει να κάνουμε κάτι!

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Αγαπητές Συναδέλφισσες,

Διάβασα με μεγάλη ανακούφιση στο www.alfavita.gr το έγγραφό της ΕΛΜΕ Ροδόπης της 7-6-2010 για τη χορήγηση άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές αποκλειστικά για την ολοκλήρωση τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών. Επιτέλους κάποιος σκέφτηκε ότι υπάρχει και αυτή η κατηγορία συναδέλφων που δεν είχαν προηγούμενη εκπαιδευτική άδεια και ούτε ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν σπουδές, ΑΠΛΩΣ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ και πλέον είναι εγκλωβισμένοι

Πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας και έχω ξεκινήσει το διδακτορικό μου το 2002. Λόγω της νόσου και παράλληλα της πλήρους επαγγελματικής απασχόλησης δυσκολεύομαι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Να σημειώσω ότι πληρώνω δίδακτρα όλα αυτά τα χρόνια, έχω δώσει περίπου 7000 ευρώ και δεν έχω λάβει ποτέ υποτροφία… Ήλπιζα φέτος να ζητήσω εκπαιδευτική άδεια για έναν χρόνο να ολοκληρώσω επιτέλους τις σπουδές μου για να προχωρήσω με τη ζωή μου αλλά δεν δέχθηκε η υπηρεσία να υποβάλω αίτηση. Είμαι σε απόγνωση μια και τα πανεπιστήμια, δικαίως, έχουν χρονικά όρια για την εκπόνηση μεταπτυχιακών σπουδών. Σκέφτηκα την άδεια άνευ αποδοχών αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να συντηρηθώ χωρίς τον μισθό μου.

Πήρα το θάρρος, λοιπόν, μετά την πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ροδόπης, να πω την ιστορία μου και να καλέσω και άλλους συναδέλφους που βρίσκονται σε δεινή θέση να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους για κάποιον σοβαρό λόγο, να επικοινωνήσουν μαζί μου να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εν τω μεταξύ ελπίζω κι άλλες ΕΛΜΕ να δείξουν ανάλογη ευαισθησία και να κινηθούν με ανάλογα έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με εκτίμηση

ΜΤ ΠΕ06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.