# #

3 Αυγ 2010

Θεολόγος -διευθυντής της Μονής Πετράκη- αμφισβητεί ευθέως την ύπαρξη του Ιησού!

«Κάτι το οποίο αποδεικνύεται, επιβάλλεται κιόλας. Αν η ύπαρξη του Χριστού αποδεικνυόταν μαθηματικώς – ιστορικώς, θα ήταν υποχρεωτική για τους ανθρώπους, ενώ τώρα είναι στη διάθεση των ανθρώπων. Δεν είναι υποχρεωτική, είναι μόνο δεσμευτική».Όχι τα παραπάνω λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον «προοδευτικό» αριστεροκουλτουριάρη, αλλά στον στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής, Μάριο Μπέγζο!
 Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή.... ο κ. Μπέγζος βγήκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, στην εκπομπή της Ρίκας Βαγιάννη (ΕΤ-1) και μας είπε ότι δεν είναι σίγουρο πως ο Ιησούς Χριστός υπήρξε Ιστορικό Πρόσωπο! Κι αφού μας έκανε την παρομοίωση με την… ύπαρξη ή μη των αδελφών Καραμαζόφ, έβγαλε και το… πόρισμα ότι άλλες μαρτυρίες λένε ότι υπήρξε κι άλλες ότι δεν υπήρξε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αρκεί να πιστεύουμε στην διδασκαλία του!
Όμως, ποιός θα περίμενε πως οι μεγαλύτεροι πολέμιοί της – έστω και χωρίς δόλο - θα βρίσκονταν μέσα στα ίδια τα ανώτερα στελέχη της; Ποιός θα πίστευε πως κάποιος "έμπιστος" του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος θα κατάφερνε ένα τέτοιο σοβαρό δογματικό χτύπημα, για το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη αποχωρήσει από την θέση του ο κύριος Ιερώνυμος ή θα έπρεπε να εγκαλέσει δημοσίως τον πανεπιστημιακό θεολόγο, αντί να τον διορίζει Διευθυντή στη Μονή Πετράκη
Αφού σημειώσουμε ότι το θέμα έφερε στην επιφάνεια το stoxos.gr, εμείς αντί επιλόγου δημοσιεύουμε τον… επίλογο του άρθρου του κ. Μπέγζου με τον… προφητικό τίτλο «Χριστός και Χρόνος» και τα συμπεράσματα δικά σας:  
«Μένοντας μέσα στην ατμόσφαιρα της ορθόδοξης πατερικής παράδοσης μπορούμε να γράψουμε τον επίλογο αυτού του σημειώματος μας με την πέννα του π. Γ. Φλωρόφσκυ επικαλούμενοι μια δική του ρήση που αποκαλύπτει με ενάργεια την σχέση ανάμεσα στον θεό και τον χρόνο από τους προπάτορες του Ισραήλ μέχρι και τους Πατέρες της Εκκλησίας κατά τον ακόλουθο τρόπο: "Όποιος μένει απαθής ενώπιον της ιστορίας, αυτός ποτέ δεν μπορεί να είναι καλός χριστιανός"».
ΠΗΓΗ:    ...http://www.greatlie.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.