# #

23 Ιουλ 2010

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ .....Ο πρωθυπουργος που ειναι ???


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η τελική γενική πρόβα για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας χθες το μεσημέρι στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας. Ο ήλιος έριξε τις αχτίδες του και όταν η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε, το κοινό χειροκρότησε θερμά την ιερή αυτή στιγμή. 
Η επίσημη τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Σιγκαπούρη 2010» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 το πρωί και θα την παρακολουθήσουν πολλές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για το λόγο αυτό, από χθες βρίσκεται στην Ολυμπία και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ Ζακ Ρογκ, ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ολυμπιακών κ.α.
Παρόντες θα είναι επίσης οι θρύλοι του παγκόσμιου αθλητισμού, οι Ολυμπιονίκες του άλματος επί κοντώ Γελένα Ισινμπάγιεβα και Σεργκέι Μπουμπκα, οι οποίοι είναι και επίσημοι πρεσβευτές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «Σιγκαπούρη 2010».
Η επίσημη πρόβα
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της ηθοποιού Ινούς Μενεγάκη, στην οποία η ΕΟΕ ανέθεσε φορά τον ύψιστο ρόλος της Πρωθιέρειας. 
Ο ήλιος της Ολυμπίας έριξε τις αχτίδες τους στο κάτοπτρο που είχε τοποθετηθεί μπροστά στο Ναό της Ήρας, και από εκεί με πομπή, οι ιέρειες κατευθύνθηκαν στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου. Αφού «εκτελέστηκε» η χορογραφία της τελετής, την οποία επιμελήθηκε και για μια ακόμα φορά η ταλαντούχα Άρτεμις Ιγνατίου η Ινώ Μενεγάκη παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Χρυστό πρωταθλητή Ευρώπης εφήβων της Γυμναστικής στο Τραμπολίνο Απόστολο Κουταβά.
Την τελική πρόβα παρακολούθησαν δεκάδες θεατές, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς.
Η σημερινή τελετή
Η σημερινή τελετή, θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί, με ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας, του Εθνικού Ύμνου της Σιγκαπούρης και της Ελλάδας με ταυτόχρονη έπαρση των Σημαιών των δυο χωρών.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Δρ Ζαγκ Ρογκ και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Σιγκαπούρη 2010» Ser Miang NG.
Αφού γίνει ανταλλαγή αναμνηστικών θα ακολουθήσει το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ναό της Ήρας και από η πομπή των ιερειών μπουν στο Αρχαίο Στάδιο η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη θα παραδώσει στον Λαμπαδηδρόμο Απόστολο Κουταβά την Ολυμπιακή Φλόγα. Στον ίδιο χώρο, μετά από συμβολική λαμπαδηδρομία, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος θα παραδώσει την Ολυμπιακή Φλόγα στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Σιγκαπούρη 2010» Ser Miang NG.
Υπογραφή Σύμβασης ΕΟΕ, Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011» και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Εξάλλου, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας μετά την τελετή αφής, στις 12:30 το μεσημέρι, θα υπογραφεί η σύμβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011».
Τη σύμβαση για την υλοποίηση των δράσεων που αφορούν στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics «Αθήνα 2011», θα υπογράψουν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2011» Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.
Η σύμβαση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του Προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων», το οποίο αφορά στη δωρεάν διαμονή διακοσίων αθλητών Special Olympics από 20 έως 26 Ιουνίου 2011 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Στο διάστημα αυτό οι αθλητές των Special Olympics θα φιλοξενηθούν δωρεάν και θα τους διατεθούν επίσης δωρεάν, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός για την προπόνηση στα αθλήματα τους.
Επίσης θα διοργανωθούν από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των φιλοξενούμενων αθλητών, ενώ θα γίνει και συμβολική δεντροφύτευση σε πάρκο που θα ονομαστεί Special Olympics.                  ...........http://apollonios.pblogs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.