# #

22 Ιουλ 2010

7,3 εκ. ευρώ για την αποχέτευση της νότιας Πιερίας



Ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης, ανακοίνωσε την ένταξη του έργου αποχέτευσης Αν. Ολύμπου στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»

Κανονικά θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης στον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου, αφού διασφαλίζεται οριστικά η χρηματοδότησή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη. Με εισήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» με προϋπολογισμό 7.382.945 ευρώ.
«Όχι μόνο διασφαλίζονται τα χρήματα για τη συνέχιση του έργου,.. αλλά εξασφαλίζονται και επιπλέον πόροι για συμπληρωματικά έργα που επιβάλλεται να γίνουν, ώστε να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός της νότιας Πιερίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Αμοιρίδης.
Με την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, επιβεβαιώνεται το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης, να επενδύσει στην προστασία του περιβάλλοντος και να στηρίξει εκείνες τις περιοχές που έχουν τις δυνατότητες ανάπτυξης, συμπλήρωσε ο βουλευτής Πιερίας.
Ο κ. Αμοιρίδης, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθούν λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, που ήδη καθυστέρησαν την υλοποίηση του έργου σε σημείο που να κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα το έργο θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία. Συνεχίζοντας το χαρακτήρισε «απαραίτητο εργαλείο» προστασίας του περιβάλλοντος, ειδικά για έναν Καλλικρατικό Δήμο ο οποίος επιβάλλεται να στηρίξει την ανάπτυξής του, στα φυσικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.
Την απόφαση ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013», υπέγραψε στις 19 Ιουλίου 2010, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ανδρέας Ανδριόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.