# #

24 Ιουλ 2010

Μεγάλη γιορτή για τα 85α γενέθλια του Μ. Θεοδωράκη

Ήταν 29 Ιουλίου του 1925, όταν γεννήθηκε στη Χίο από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά, ο πολιτικός, ο στοχαστής, ο στιχουργός, ο μουσικός, ο συνθέτης, ο άνθρωπος Μίκης Θεοδωράκης. Ογδόντα πέντε χρόνια μετά, την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στο χώρο που έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει δοξασμένες στιγμές της μουσικής του δημιουργίας, παλιοί και νέοι συνεργάτες του, τραγουδιστές, συνθέτες και ηθοποιοί, Έλληνες και ξένοι, καθώς και μερικοί ακόμη σπουδαίοι καλλιτέχνες, θα ενώσουν τα ταλέντα τους για να του προσφέρουν, ως δώρο γενεθλίων, ένα μουσικό πρόγραμμα. Τραγούδια αγαπημένα, φορτισμένα με μνήμες θα ανάψουν, σαν κεράκια τούρτας γενεθλίων, για να θυμίσουν τη μεγάλη πορεία του συνθέτη. Η μεγάλη επετειακή γιορτή τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Στην εκδήλωση, που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας, μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», θα πάρουν μέρος οι συνθέτες: Zulfu Livaneli, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Σαββόπουλος.
Οι τραγουδιστές: Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Λία Βίσση, Μαρία Βλάχου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Δώρος Δημοσθένους, Βάσια Ζήλου, Αντώνης Καλογιάννης, Βασίλης Λέκκας, Μαίρη Λίντα, Δημήτρης Μπάσης, Πέτρος Πανδής, Σοφία Παπάζογλου, Ναταλία Ρασούλη, Γιάννης Σιδηράς, Μαρία Φαραντούρη, Αλέξανδρος Χατζής, Lina Orfanos.
Επίσης, οι ηθοποιοί: Κάκια Ιγερινού, Μπέσυ Μάλφα, Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Άννα Φόνσου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.
Ο συνθέτης και πιανίστας Gerhard Folkerts, η Αρετή Κετιμέ (σαντούρι και φωνή) και ο στιχουργός Μανώλης Ρασούλης.
Η τέχνη του Στέλιου Παρλιάρου θα «γλυκάνει» την αέναη εφηβεία των 85 χρόνων του Μίκη Θεοδωράκη ετοιμάζοντας την τούρτα γενεθλίων του.                                     .............http://hellenicspace.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.