# #

19 Φεβ 2010

τωρα....? ευκαιρια ειναι να μας γδαρουν και σ αυτο το ζητημα...


Στα Σκόπια βρίσκεται σήμερα ο νέος κοινοτικός επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε, Στέφαν Φούλε, για συνομιλίες με την ηγεσία της FYROM. Θα εξεταστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και το ζήτημα της ονομασίας.

Ο κοινοτικός επίτροπος είναι πιθανό να επισκεφθεί για συνομιλίες και την Αθήνα, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί για την προσέγγιση της ελληνικής πλευράς για τον καθορισμό μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes) καθώς και για την έμπρακτη προσπάθεια με την πρόσκληση του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου, ο οποίος ξεκινά νέο γύρο συνομιλιών την προσεχή εβδομάδα. Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί τα Σκόπια.

Πηγές ανέφεραν ότι η Αθήνα επιθυμεί να κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις την ανάγκη για επιτάχυνση των προσπαθειών για λύση του προβλήματος της ονομασίας, τόσο μέσω των απευθείας επαφών όσο και μέσω των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ώστε να δοθεί λύση και να ξεκινήσει η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ, διαδικασία στην οποία η ελληνική στήριξη θα βοηθήσει.
πηγη"ΑΝΤ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.