# #

16 Φεβ 2010

Ο Ραντοβαν Καραντζιτς στην αντεπιθεση...


Ο τέως πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Radovan Karadžić, δήλωσε σήμερα στην έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, πως τα κείμενα των επίσημων εγγράφων, τη διαλεύκανση των οποίων ζήτησε ο ίδιος από ορισμένα επί μέρους κράτη, θα δώσουν δυνατότητα για παροχή βοήθειας προς την υπεράσπισή του και θα υποδείξουν τα κανάλια του λαθρεμπορίου όπλων στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, δηλαδή για τις ανάγκες των εκεί μουσουλμάνων.
«Τα εν λόγω έγγραφα πρόκειται να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με το λαθρεμπόριο όπλων για τις ανάγκες των μουσουλμάνων της κωμόπολης Srebrenica, και θα δείξουν πως ορισμένα κράτη του κόσμου ασχολούνταν ενεργά με σκοπό να διαλύσουν την Πρώην Γιουγκοσλαβία»,-
δήλωσε ο Karadžić. Εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Κροατίας και του Ιράν, τους οποίους κάλεσαν στη Χάγη τα μέλη του συμβουλίου δικαστών, για συζήτηση, εκτίμησαν πως οι ίδιοι έχουν ήδη παρουσιάσει δημόσια όλα εκείνα που θεώρησαν ότι έχουν κάποια σχέση με τη δίκη του Κάρατζιτς, και εναντιώθηκαν στη διαλεύκανση των ζητούμενων επισήμων εγγράφων. Η έναρξη της δίκης του Karadžić ορίστηκε για την 1η Μαρτίου, όταν ο ίδιος θα έπρεπε να προβεί σε εισαγωγική εισήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.