# #

2 Μαρ 2022

Yπέρ του Πούτιν ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν: «Η υστερία των δυτικών ΜΜΕ δεν βλέπει το ευρύτερο πλαίσιο»

 

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν ανακοίνωσε στο προφίλ του στο Instagram ότι πρέπει να εξεταστεί το ευρύτερο πλαίσιο της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία και ότι θα πρέπει να εξεταστεί ψύχραιμα.

«Ανάμεσα στην υστερία των δυτικών ΜΜΕ που ουρλιάζουν για τον «αιματοβαμμένο δολοφόνο» του Πούτιν και παραλείπουν βασικά στοιχεία, το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλο το φάσμα του τι συμβαίνει και, κυρίως, να σκεφτόμαστε νηφάλια», έγραψε ο Αμερικανός σκηνοθέτης στο Instagram. Πρόσφερε επίσης στους οπαδούς του σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο μερικούς συνδέσμους για να τους βοηθήσει να δουν μια πιο νηφάλια ανάλυση…

Ο σκηνοθέτης ανέφερε τέσσερα κείμενα που θεωρεί ειλικρινείς αναλύσεις της κατάστασης στην Ουκρανία:

«Η Ουκρανία συρρικνώνεται ξανά» του Αυστραλού διπλωμάτη Τόνι Κέβιν, που δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου, «Η κατανόηση του Πούτιν για την Ουκρανία είναι το κλειδί για αυτή την κρίση.» (Κατανόηση της αφήγησης του Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία είναι το κλειδί για αυτή την κρίση) από τον αρθρογράφο του Guardian Jonathan Steele, που δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου, “Όσα ισχυρίζεται ο Πούτιν είναι οι αιτίες και οι στόχοι της ρωσικής στρατιωτικής δράσης” από τον δημοσιογράφο Joe Loredge, που δημοσιεύτηκε στις 24. Φεβρουαρίου και το άρθρο της Caitlin Johnstein “12 Σκέψεις για την Ουκρανία» που δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε ένα από τα κείμενα, ο Τόνι Κέβιν, Αυστραλός διπλωμάτης και πρώην πρεσβευτής στην Πολωνία και την Καμπότζη, ισχυρίζεται ότι η Ουάσιγκτον και το Κίεβο αντέδρασαν μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και του Λουγάνσκ και αφού η Ρωσία δεσμεύτηκε να τους “προστατεύσει” από την Ουκρανία. Τότε δεν λάμβαναν υπόψη τα συμφέροντά τους.

Στη συνέχεια, ο Κέβιν ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν έχει επανειλημμένα αναγνωρίσει την κυριαρχία της Ουκρανίας τα τελευταία 30 χρόνια και επιδιώκει συνεχώς δύο πράγματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – αξιοπρεπείς σχέσεις καλής γειτονίας που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και ασφάλεια και πλήρη δικαιώματα για περισσότερο από το 50 τοις εκατό των Ουκρανών που μοιράζονται τη ρωσική γλώσσα και τον πολιτισμό με την Ρωσία. Μεταξύ αυτών των δικαιωμάτων είναι το δικαίωμα συμμετοχής στη διαμόρφωση της ουκρανικής πολιτικής και προτεραιοτήτων ασφάλειας.

Ο Κέβιν, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν «Ουκρανούς Ναζί» από το 2013, που λέει ότι είναι πολλοί, προκειμένου να κάνουν την Ουκρανία μονοπολιτισμική, στρατιωτικοποιημένη και εχθρική προς τη Ρωσία.

«Ακριβώς επειδή ο Πούτιν ισχυρίζεται αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλήθεια», έγραψε στο άρθρο ο Αυστραλός διπλωμάτης.

Πηγή: Kurir.rs

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.