# #

2 Μαρ 2022

Χώρες που αφανίζουν τις ελληνικές κοινότητες δεν μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ με τις ευλογίες της Ελλάδας

 


Ο Κυριάκος ας δει τι γίνεται στο Παρίσι

Άνοιξε αιφνιδίως η συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το βήμα της Βουλής, εμφανίστηκε υπέρμαχος αυτής της διαδικασίας. Χωρίς μάλιστα να ανακοινώσει κανένα προαπαιτούμενο, προκειμένου ο Ζελένσκι να λάβει το χρίσμα της έναρξης της (μακράς) ενταξιακής διαδικασίας.

Εάν λοιπόν γίνει κι αυτό, η Ελλάδα θα διεκδικεί Νόμπελ αυτοκτονικής πολιτικής.

Αυτό διότι η Ουκρανία του Ζελένσκι ψήφισε νόμο με τον οποίο δεν αναγνωρίζεται η ελληνική κοινότητα της χώρας,

η οποία μάλιστα αποτελεί την αρχαιότερη εθνοτική ομάδα στην Ουκρανία. Πολύ πριν τους Ρώσους, τους Ουκρανούς, τους Τατάρους, τον οποιονδήποτε άλλον. Μία ιδιότυπη διαδικασία εθνοκάθαρσης κατά των ομογενών μας.

Ταυτόχρονα, έχουμε δώσει τις ευλογίες μας στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, η οποία επίσης αφανίζει την ελληνική εθνική κοινότητα. Δεν είναι καν μειονότητα, διότι στην Βόρειο Ήπειρο, οι Έλληνες είναι η απόλυτη πλειοψηφία.

Για τα Σκόπια, όπου η Ελλάδα πρωτοστατεί στην ενταξιακή τους πορεία, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος μάλιστα έρθετε και θέμα βέτο, δεν το συζητάμε. Εγώ έχουμε καταντήσει να πιέζουμε την Βουλγαρία και την Γαλλία που αντιδρούν στην ενταξιακή πορεία Αλβανίας και Σκοπίων, προκειμένου να άρουν τις αντιδράσεις τους! Φυσικά, οι Σκοπιανοί ουδέποτε αναγνώρισαν την εθνική ταυτότητα των χιλιάδων Ελλήνων που βρίσκονται στο έδαφος τους.

Τώρα κάνουμε τα ίδια με την Ουκρανία. Φυσικά και η ευρωπαΐκή οικογένεια είναι καλό να μεγαλώνει. Ταυτόχρονα όμως όταν βάζεις κάποιον στο σπίτι σου, θα πρέπει να εξασφαλίζεις ότι θα τηρεί τις βασικές αρχές του οίκου σου.

Δεν μπορεί λοιπόν να δεχτούμε την έναρξη της ενταξιακής πορείας για την Ουκρανία, εάν ο Ζελένσκι δεν δεσμευθεί ρητά και ξεκάθαρα ότι θα διαλύσει άμεσα τα ναζιστικά τάγματα τα οποία τα έχει εντάξει στα σώματα ασφαλείας της χώρας του.

Δεν μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε ενταξιακή διαδικασία για την Ουκρανία, εάν η χώρα δεν αναγνωρίσει ρητά και κατηγορηματικά, με συνταγματική κατοχύρωση, την ελληνική εθνική κοινότητα σε όλο το εύρος της και με πλήρη δικαιώματα.

Όλα αυτά, οφείλει να πραγματοποιήσει πριν η Ελλάδα δώσει το πράσινο φως.

Το παράδειγμα της Γαλλίας

Όπως συνέβη για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων και της Αλβανίας, το Παρίσι είναι επιφυλακτικό και για την χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας για την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες της EURACTIV. Ένα γαλλικό «όχι» στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, θα μπορούσε να προκαλέσει διαιρέσεις εντός της ΕΕ, τονίζουν πηγές.

Διπλωματικές πηγές από το Παρίσι ανέφεραν στη EURACTIV Γαλλίας ότι δεν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις «εν καιρώ κρίσης» με τη Ρωσία.

«Κινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε μια διαιρεμένη ήπειρο και παράλληλα σε μια βαθιά ρήξη με τη Ρωσία», ανέφερε μια διπλωματική πηγή που μίλησε υπό τον όρο ανωνυμίας.

Οι Γάλλοι θεωρούν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει τώρα το ζήτημα της διεύρυνσης εντός της ΕΕ, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει εσωτερικές τριβές, μια στιγμή που η Ένωση πρέπει να παραμείνει ενωμένη απέναντι στη Μόσχα.

 ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.