# #

14 Φεβ 2021

Οι Τσέχοι βουλευτές αρνούνται να παρατείνουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 Η Τσεχία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αρνείται να παρατείνει την καραντίνα. Από σήμερα, 14 Φεβρουαρίου 2021, στην Τσεχία, η ζωή επανέρχεται κανονικά: χωρίς μάσκες, χωρίς social distancing, χωρίς θερμομετρία, χωρίς επαγγελματικούς χώρους, γυμναστήρια, πισίνες ή κλειστά νοσοκομεία, χωρίς περιορισμούς κυκλοφορίας τη νύχτα, χωρίς υποχρεωτικά τεστ covid στα αεροδρόμια, χωρίς συλλήψεις χωρίς ένταλμα (απομόνωση και καραντίνα) για 14 ημέρες.




Το τσεχικό κοινοβούλιο καταψήφισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που σχετίζεται με το COVID.

Η μειονοτική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπιτς προέτρεψε τους βουλευτές να υποστηρίξουν την ψηφοφορία σε μια προσπάθεια να σταματήσουν το ξέσπασμα λοιμώξεων από κοροναϊούς.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει στο τσεχικό υπουργικό συμβούλιο τις εξουσίες να επιβάλλει αυστηρά εθνικά μέτρα και να περιορίζει τα δικαιώματα των ...

ανθρώπων κατά τη διάρκεια της κρίσης στην υγεία.

Ωστόσο, η βουλή του Τσεχικού Κοινοβουλίου απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης να παρατείνει το μέτρο πέρα ​​από την Κυριακή.

Μόνο 48 βουλευτές από τους 106 παρόντες ψήφισαν υπέρ της επέκτασης

Ο υπουργός Υγείας Jan Blatny προειδοποίησε επίσης ότι η κατάσταση της επιδημίας θα επιδεινωθεί σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και θα πλήξει σκληρά τα ήδη γεμάτα νοσοκομεία χώρα.

Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι το κλείδωμα δεν περιόρισε την εξάπλωση του ιού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε αρκετά για να υποστηρίξει επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τους περιορισμούς.

Η ψηφοφορία σημαίνει ότι μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες ενδέχεται να ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα, ενώ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση συγκεντρώσεων περισσότερων από δύο ατόμων θα ακυρωθούν.

Η τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και η τσεχική κυβέρνηση θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει άλλες νομικές επιλογές ορισμένους περιορισμούς, όπως σε μεμονωμένες περιοχές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.