# #

14 Φεβ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου : ¨Οι μαθητές μεταφέρονται στα σχολεία τους σε συνθήκες συνωστισμού."

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ -ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΚΑΙ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ  COVID 19




Γράφει η Μαρία Τσιμήτρη Δημοτική Σύμβουλος

Μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα των σχολείων  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 1-2-2021  και πιστεύοντας ότι  κάτω από  τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας θα έπρεπε κάποιος  να μεριμνήσει ώστε να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, έθεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 30 -1-2021.

Η απάντηση βέβαια του Δημάρχου ήταν ότι ...

«δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι»  και εκεί έκλεισε το θέμα.

Οι Δημοτικές Αρχές  που ζουν κοντά στους δημότες , θα πρέπει να βλέπουν το σύνολο των προβλημάτων που τους  απασχολούν ,  να αναζητούν λύσεις και να εισηγούνται προς τους αρμόδιους φορείς ,  ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που τα βλέμματα όλων  είναι στραμμένα στα ζητήματα που δημιουργεί η πανδημία.

Δεν μπορεί από τη μία,  να απαιτούμε  από τους  μαθητές να φορούν  μάσκες, να κρατούν αποστάσεις, να βγαίνουν διάλλειμα σε καθορισμένα σημεία, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό, να αερίζονται οι αίθουσες διδασκαλίας κάθε 20 λεπτά και από την άλλη να μεταφέρονται στα σχολεία τους  σε συνθήκες  συνωστισμού. Αναφέρομαι στη μεταφορά 500 περίπου  μαθητών της Δ.Ε. Δίου προς και από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κονταριώτισσας .

Ενημέρωσα επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο  ότι το πρωί της Παρασκευής,   συζήτησα το πρόβλημα με τον Δ/ντή του Γυμνασίου Κον/σσας  κ. Ταξιάρχη  Κατσαμάγκα , ο οποίος  με διαβεβαίωσε ότι  θα έθετε  το θέμα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην  συνάντηση  τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιούνταν την ίδια μέρα στις 1:30 το μεσημέρι.

Αντιλαμβανόμενη ότι το θέμα δεν απασχόλησε κανέναν  από τους τοπικούς άρχοντες ,  τη Δευτέρα επικοινώνησα με την Περιφέρεια ( αρμόδια υπηρεσία για τη διεκπεραίωση της  μεταφοράς μαθητών) και τον συνεργάτη της  κας  Σοφίας Μαυρίδου ,  Δημήτρη Ρουκά  , θέτοντας  το  πρόβλημα. Μάλιστα εξέφρασα την άποψή μου ότι  θα πρέπει να δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο το πράσινο  φως στις Περιφέρειες που χειρίζονται τη μεταφορά των μαθητών, για την αύξηση των δρομολογίων που έχουν πρόβλημα, με  συμπληρωματικές συμβάσεις  με τους αναδόχους  και με τη διαδικασία της απ΄ ευθείας ανάθεσης,  λόγω του covid 19 .

Ως δια μαγείας και μετά από όλα αυτά , εκ των υστέρων ενεργοποιήθηκαν οι «αναρμόδιοι» του Δήμου, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, εκφράζοντας βέβαια  ευχαριστίες    για τα αυτονόητα, δεδομένου  ότι όσο διάστημα  ήταν κλειστά τα σχολεία δεν πραγματοποιούνταν δρομολόγια και στα πλαίσια της καλής συνεργασίας ο ανάδοχος «θα έβαζε πλάτες»   για την ανεύρεση  λύσης,  με την προσωρινή αύξηση τουλάχιστον των μεσημεριανών δρομολογίων  από την Τρίτη  9-2-2021, χωρίς να  γνωρίζουμε για πόσο διάστημα.

Ευχής έργο θα είναι  οι «αναρμόδιοι» του Δήμου να αφήσουν τους εντυπωσιασμούς  και  να ασχοληθούν με την  ουσία του προβλήματος, πιέζοντας  το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση, μιας και το θέμα της πανδημίας δεν προβλέπετε να τελειώσει σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.