# #

28 Ιαν 2021

Νέα τραγωδία στον Όλυμπο....

 

Τελευταία πληροφορία αναφέρει ότι...δυστυχώς και οι δύο ορειβάτες είναι νεκροί.
Πρόκειται για τους Θεόδωρο Χατζόπουλο αναισθησιολόγο και Τηλέμαχο Ζαφειρίδη, παθολόγο-εντατικολόγο στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα, στη θέση Ξερολάκι, στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος στο twitter οι δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν από εναέριους διασώστες του Ε/Π SuperPuma του Π.Σ. και συνεχίζονται οι ενέργειες για την ανάσυρσή τους.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες ο τρίτος ορειβάτης,

σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου, για το περιστατικό, τη συχνότητα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και του τρίτου ορειβάτη, μαζί με κλιμάκιο εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο τρίτος ορειβάτης, που ενημέρωσε για το περιστατικό, είναι καλά στην υγεία του, πλην όμως σε κατάσταση σοκ και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρχές. Οι τρεις ορειβάτες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.