27 Ιαν 2021

«Λάθος συναγερμός» για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους Σέρβους τουρίστες
Σερβικά μέσα ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το ερχόμενο καλοκαίρι, με πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία, ενώ όποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων, με αντίστοιχο καθεστώς να ισχύσει και για τους Έλληνες που επισκέπτονται τη Σερβία.

 – Μεγάλο ενδιαφέρον των Σέρβων να επισκεφθούν την Ελλάδα 

Όμως....

Η ελληνική πλευρά σημειώνει ότι η τηλεδιάσκεψη του Χάρη Θεοχάρη με την Σερβίδα υπουργό ήταν περισσότερο αναγνωριστική και δεν κατέληξε σε συμφωνία

Περισσότερο αναγνωριστική χωρίς να καταλήξει σε οποιαδήποτε συμφωνία ήταν η τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με την υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς.

Η Σερβίδα Υπουργός ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες και την παροχή τεχνογνωσίας από τον κ. Θεοχάρη για την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε από την ομόλογό του για το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον Σέρβων να επισκεφτούν τη χώρα μας τη φετινή περίοδο για τις διακοπές τους

Η κυρία Μάτιτς ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού για τη διευκόλυνση που παρείχε προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη Σερβία με Έλληνες συναδέλφους τους, εξέφρασε την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και το ερχόμενο καλοκαίρι ενώ προσκάλεσε τον κ. Θεοχάρη σε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Τέλος, στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα οι Υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Σερβίας αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνεργασία σύντομα.


https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.