# #

28 Δεκ 2020

Πούλησε σε fund «κόκκινα» δάνεια στο 6%-Όχι στους δανειολήπτες...Σε συμφωνία με την Intrum, στο πλαίσιο κοινοπραξίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (“EBRD”), για την πώληση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ιδιωτών, μικρών επιχειρήσεων και χρηματοδοτικής μίσθωσης

προχώρησε η Τράπεζα ...

Πειραιώς.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από περίπου 53 χιλιάδες δάνεια συνολικής πιστωτικής απαίτησης ύψους €1,7 δισ. και €0,7 δισ. μεικτής λογιστικής αξίας.

Το τίμημα της συναλλαγής αντιστοιχεί σε περίπου 6% της μεικτής λογιστικής αξίας και είναι σχεδόν μηδαμινό, περίπου στο 2%, σε σχέση με τη συνολική πιστωτική απαίτηση της τράπεζας από τους δανειολήπτες, η οποία ανέρχεται, όπως γράψαμε,  σε 1,7δις. ευρώ.

Αυτή η πρακτική της τράπεζας Πειραιώς, η οποία δυστυχώς εφαρμόζεται και από όλες τις τράπεζες της χώρας μας, δείχνει την απανθρωπιά και την βαρβαρότητα του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος και του ληστρικού συστήματος των τραπεζών στο τόπο μας.  Οι τράπεζες προτιμούν να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές τα κόκκινα δάνεια στα κερδοσκοπικά fund, αντί να κάνουν αντίστοιχες προσφορές στους ίδιους τους δανειολήπτες, προκειμένου να σταματήσουν το βασανιστήριο τους  και να βοηθήσουν συνολικά την ελληνική οικονομία. Αυτό είναι το κατάντημα της σημερινής Ελλάδας!

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.