# #

29 Δεκ 2020

Ενα μικρό ιστορικό για τα διαδραματιζόμενα τις τελευταίες μέρες στην Τήνο

 

Από τον αναγνώστη μας μας Παναγιώτη Π. Αλικάρη πήραμε και παραθέτουμε ένα μικρό ιστορικό για τα γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στην Τήνο:
 
Στις 19/12, τα ξημερώματα, πλοίο με σβηστό το ΑΙΣ (παράνομα), με σβηστά φώτα, μετά από "σινιάλο" όπως τα πειρατικά, ξεφορτώνει στην Τήνο ανεμογεννήτριες, οι οποίες οδηγούνται συνοδεία περιπολικών του Α.Τ. Τήνου σε ένα χωράφι για φύλαξη. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, (λιμεναρχείο, αστυνομία) μεταφέρονται εξαρτήματα ανεμογεννητριών και στις 21/12 τα ξημερώματα. 

Στις  21/12/2020, αφού έφεξε η μέρα,  η ΥΔΟΜ (υπηρεσία δόμησης) Τήνου μετά από καταγγελία και αυτοψία σφραγίζει το αγροτεμάχιο στην Αγ. Μαρίνα που έχει ξεκινήσει η αποθήκευση τμημάτων ανεμογεννητριών ως μη έχον νόμιμη χρήση. 

Την Τετάρτη 23/12/2020 αγνοείται το σφράγισμα της ΥΔΟΜ (τόσο από τον επενδυτή όσο και από την Αστυνομία η οποία είναι κατά νόμον αρμόδια να επιτηρήσει το σφράγισμα) και καταφθάνει τα ξημερώματα 3ο φορτίο.

Παρά την άμεση καταγγελία του Δημάρχου, ο οποίος τους περίμενε στο σφραγισμένο χωράφι, στις 3.00 τα ξημερώματα, τους επιτρέπεται από την αστυνομία η ολοκλήρωση της εκφόρτωσης στο αυθαίρετο χωράφι.

Την Τετάρτη 23/12, το απόγευμα, αγανακτισμένοι οι πολίτες Τήνου, με όλα αυτά που εκτυλίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιούν ειρηνική διαμαρτυρία περπατώντας σε αποστάσεις και με όλα τα μέτρα ασφαλείας, μασκες κλπ, από την Αστυνομία ως το κέντρο της πόλης.

Κατά την διάρκεια της πορείας, λιμενικοί, σε απόσταση, επιτηρούσαν και κατέγραφαν με κινητά τους διαδηλωτές, ενώ τα αυτοκίνητα της αστυνομίας διασταυρώθηκαν με το πλήθος, περισσότερες από μια φορά, χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος σε κανέναν, σε όλη την διάρκεια της πορείας.

Την επόμενη μέρα, 24/12, αρκετοί πολίτες, δέχτηκαν τηλέφωνο από το Λιμεναρχείο για να περάσουν από εκεί για υπόθεσή τους. Στις επίμονες ερωτήσεις των πολιτών, για τη φύση του καλέσματος, αρνούνταν να απαντήσουν. 

Κάτοικος, που παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο του επέδωσαν πρόστιμο (300€) για παράβαση του νόμου για τα μέτρα κατά του covid. (αρθ. 3 παρ. 1 και 2 της ΚΥΑ 80588). Στις αντιρρήσεις που προέβαλε ότι τόσο αυτός, όσο και η γυναίκα του στην οποία επέδωσαν και σε αυτή πρόστιμο, ότι δεν ήταν στην συγκεκριμένη πορεία του είπαν κυνικά, "κάνε ένσταση"

Στις, 28/12, το σκηνικό συνεχίστηκε με επιδόσεις προστίμων σε πολλούς συμπολίτες μας, τόσο από το λιμενικό όσο και από την αστυνομία, που γύριζαν από σπίτι σε σπίτι και επέδιδαν πρόστιμα.
Σε τουλάχιστον έξι από αυτούς χωρίς να είναι παρόντες σε αυτήν την διαμαρτυρία.

Σε πολλούς από αυτούς έχουμε διπλή επίδοση προστίμου, τόσο από το λιμενικό όσο και από την αστυνομία.

Τα συγκεκριμένα πρόστιμα, έρχονται μετά από τις καταγγελίες των πολιτών για προνομιακή, τουλάχιστον, αντιμετώπιση των "επενδυτών" τόσο από την αστυνομία όσο και από το λιμενικό το τελευταίο διάστημα. 

Ακολουθούν την αγωγή της εταιρείας σε 100 (εκατό) συμπολίτες μας και τις μηνύσεις από την εταιρεία και την αστυνομία. 

Αυτά τα γεγονότα είναι εξόχως ανησυχητικά, στοχευμένα, και δείχνουν ότι οι πολίτες της Τήνου παρακολουθούνται από τις δυνάμεις καταστολής, γιατί στις ερωτήσεις που ξέρετε τα σπίτια μας, απαντούν ότι η υπηρεσία ξέρει. 

Μπορείτε να αντλήσετε επιπλέων πληροφορίες, από την σελίδα στο fb: Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.