# #

22 Μαΐ 2016

Δήμος Δίου-Ολύμπου....Θα συνεχιστούν οι αθλιότητες;

Θα συνεχιστούν οι αθλιότητες;


Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. του Δήμου Δίου-Ολύμπου την Πέμπτη 19/05/2016 δείχνουν περίτρανα ότι ο «κατήφορος» που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή δεν έχει τέλος. 

Τραμπουκισμοί, απειλές, ανήκουστες βρισιές, λεκτικοί προπηλακισμοί, επιθέσεις, ακόμα και παιδαριώδεις χειρονομίες,  φανερώνουν τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η Δημοτική Αρχή αδυνατώντας να καλύψει τις μεθοδεύσεις και τα ψέματά της αναφορικά με το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου στη ΔΕΑΔΟ Α.Ε.,  και που βέβαια  ΔΕΝ ..
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΜΑΖΑΡΣ!!!

Το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατούσε από την αρχή της συνεδρίασης, πυροδότησε και η παρουσία του Δημάρχου κ. Δημόπουλου με συμπεριφορές και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, απαγορεύοντας  στους συμβούλους του αλλά και στην εισηγήτρια του 8ου θέματος της ημερήσιας διάταξης(Παρουσίαση πορίσματος εσωτερικού ελέγχου) να απαντούν στις ερωτήσεις μας,  απειλώντας, χλευάζοντας και εκφοβίζοντας μας( έτσι νόμιζε...).  
Σκοπός του ήταν να μεθοδεύσει τη διακοπή της συνεδρίασης για να μην παρουσιαστεί τίποτα...

Η αμηχανία τους και ο πανικός τους μεγάλωνε όταν διατυπώναμε τα ερωτήματά μας:

 • Γιατί δεν αναφέρθηκε -ποτέ ως τώρα- ότι η απόφαση του Δ.Σ. στις 8/10/2014 για απευθείας ανάθεση του έργου του εσωτερικού ελέγχου της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. από τη Mazars άλλαξε;  Αν αλλάχτηκε, ποιος την άλλαξε και γιατί την αγνοεί το Δ.Σ.;
 • Γιατί η αποδοχή της προσφοράς που έκανε η Mazars  στις 29/09/2014 «βαφτίστηκε» και σύμβαση;
 • Πώς είναι δυνατόν να μας λένε σήμερα ότι δε συνέφερε τελικά στη Mazars το έργο; Με ποιο έγγραφο έλυσε τη σύμβαση η Mazars, αν υπήρχε;
 • Με ποια απόφαση υποκαταστάθηκε η Mazars από την εισηγήτρια της παρουσίασης του πορίσματος του εσωτερικού ελέγχου;  
  • Γιατί, ενώ δόθηκε  με απευθείας ανάθεση από το Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. η σύνταξη του φακέλου για το σύστημα ISO-CE της εταιρείας στις 22/1/2015,  ανατέθηκε  στην ίδια (υποκαθιστώντας τη  Mazars) και ο εσωτερικός έλεγχος το Μάρτιο του 2015 ;
  • Γιατί στο έγγραφο με τίτλο «Σύμβαση υποκατάστασης αναδόχου εκτέλεσης εργασιών εσωτερικού ελέγχου της Ανώνυμης Εταιρείας ΔΕΑΔΟ» δεν υπάρχει καμία σφραγίδα από τη Mazars ούτε και από τη ΔΕΑΔΟ Α.Ε.;
  • Γιατί η συγκεκριμένη σύμβαση που φέρεται ότι υπογράφτηκε 16/3/2015 δεν έγινε ποτέ γνωστή στο Δ.Σ. ως και σήμερα;
  • Γιατί ο αριθμός πρωτοκόλλου του παρουσιαζόμενου εγγράφου της Σύμβασης Υποκατάστασης αντιστοιχεί σε άδεια εργαζομένου στο βιβλίο του Πρωτοκόλλου της ΔΕΑΔΟ Α.Ε.;
   • Από πού πήρε το δικαίωμα η εισηγήτρια να ζητά να παρουσιαστεί με κλειστά μικρόφωνα και παράθυρα  και να απομακρυνθεί όποιος δεν είναι μέλος στο σημερινό Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου που έκανε η ίδια και όχι η Mazars;  (ακόμη και για τον ίδιο τον κ. Φαρμάκη που ήταν  Πρόεδρος της επιχείρησης για το ελεγχόμενη χρονική περίοδο,  είναι μέλος της γενικής συνέλευσης των μετόχων, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και επικεφαλής παράταξης που -όπως επανειλημμένα είπε ο Δήμαρχος- ότι θα παρουσίαζε το πόρισμα).
   Στο επίμονο αίτημά μας να παραμείνουν ανοιχτά τα μικρόφωνα, να καταγραφούν τα πάντα και να δημοσιοποιηθούν, σήκωσαν κουρνιαχτό... τα μάζεψαν κι έφυγαν...
  •  Κι αφού ο κ. Δημόπουλος δε θέλει να απαντήσει στις ερωτήσεις μας κι επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στους συμβούλους του, ας απαντήσει στους δημότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
   Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου εμμένει στην αταλάντευτη θέση ότι τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και των επιχειρήσεών του και οι διαδικασίες που ακολουθούνται πρέπει να είναι στη διάθεση και τον έλεγχο κάθε δημοτικού συμβούλου, όλων των πολιτών και  ορκωτών λογιστών. Θα είμαστε εμπόδιο σε κάθε σχέδιο  υποβάθμισης και  ιδιωτικοποίησης της δημοτικής επιχείρησης  της ΔΕΑΔΟ Α.Ε.
   Δεν ανεχόμαστε νοοτροπίες  «τοπικών αξιωματούχων» που διακατέχονται από αλαζονεία, πιστεύοντας ότι ο Δήμος ή οι Δημοτικές Επιχειρήσεις του είναι το τσιφλίκι τους. Ο ιδρώτας κανενός δημότη, το υστέρημα καμιάς δημότισσας δεν χαρίζεται σε απευθείας αναθέσεις στους «ημέτερους». Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου-Ολύμπου είναι η άρνηση στις απευθείας αναθέσεις.
Ο πολιτικός  λόγος  της  Λαϊκής  Συσπείρωσης ενοχλεί  γιατί  εμποδίζει,  ελέγχει,  καταγγέλλει υπεύθυνους,  αναδεικνύει  προβλήματα  που  απασχολούν  την  κοινωνία,  θέτει  προβληματισμούς,  προτείνει,  ανοίγει  δρόμους  και  προοπτική,  και  κυρίως  βγάζει  το  λαό  στο  προσκήνιο.
Καλούμε τους δημότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου να βγάλουν συμπεράσματα και να γυρίσουν  την  πλάτη σε  τέτοιες μεθοδεύσεις αλλά και σε  αυτούς  που  τις εφαρμόζουν  και τις  υλοποιούν.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Κατερίνα Κουρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.