# #

24 Μαρ 2015

Η πιο ουσιαστική ερώτηση μέχρι σήμερα τέθηκε (επιτέλους) στον "αυτοκράτορα" Ντράγκι

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει τον "αυτοκράτορα";



Η πιο ουσιαστική ερώτηση μέχρι σήμερα τέθηκε (επιτέλους) στον "αυτοκράτορα" Ντράγκι:

Απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή Marisa Matias, από την Πορτογαλία, ο Μάριο Ντράγκι αρνήθηκε ότι η ΕΚΤ εκβιάζει την Ελλάδα. 'Αν εκβιάζουμε την Ελλάδα; Αυτό παραπάει, αν κοιτάξει κανείς την έκθεση που έχουμε στην Ελλάδα. Η ΕΚΤ έχει έκθεση 104 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Αυτό ισοδυναμεί με 65% του ελληνικού ΑΕΠ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ευρωζώνη. Τι είδους εκβιασμός είναι αυτός;
Το αφήνω σε εσάς να το κρίνετε!'” (http://gr.euronews.com/2015/03/23/draghi-defends-ecb-stimulus-programme/), ενώ τόνισε επίσης ότι “δεν δημιουργούμε ειδικούς κανόνες για την Ελλάδα(http://www.kathimerini.gr/808583/article/epikairothta/politikh/ntragki-h-ekt-den-ekviazei-thn-ellada).

Κάποιος θα έπρεπε να θυμίσει στον κύριο Ντράγκι, ότι, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η ΕΚΤ είχε αποφασίσει να εξαιρέσει τα Ελληνικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (http://tinyurl.com/pphpdtg), την ίδια περίοδο που οι συστημικές τράπεζες είχαν αναφέρει προβλήματα ρευστότητας και ήταν έτοιμες να ενταχθούν στον μηχανισμό ELA. Και όλα αυτά, "όλως τυχαίως" λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία δικαιολογία εκείνη την περίοδο για μια τέτοια απόφαση, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά ακολουθούσε κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών. Ο μόνη εξήγηση για μια τέτοια απόφαση είναι ότι η ΕΚΤ και ο Ντράγκι θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα στους Έλληνες ψηφοφόρους, να ψηφίσουν για "σταθερότητα", δηλαδή να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο ορισμός του πολιτικού εκβιασμού κατά ενός εκλογικού σώματος, εντελώς εχθρικός και ασύμβατος με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Άρα, όχι μόνο η ΕΚΤ εκβίασε την Ελλάδα, αλλά και ο Ντράγκι προέβη σε καθαρά πολιτικές κινήσεις κατά της χώρας.

Ως εκ τούτου, η κλασική απάντηση του Ντράγκι και των ευρωκρατών ότι “δεν δημιουργούμε ειδικούς κανόνες για την Ελλάδα”, είναι άλλο ένα παραπλανητικό κλισέ που αποπροσανατολίζει το κοινό από την πραγματική αποστολή της ΕΚΤ. Η αλήθεια είναι ότι οι κανόνες γίνονται έρμαιο των πολιτικών παιχνιδιών που παίζει κάθε φορά ο "αυτοκράτορας" όταν θέλει να εκβιάσει.

Οι ενέργειες Ντράγκι και ΕΚΤ είναι πλέον αρκετά προβλέψιμες και δεν έχουν να κάνουν με "κανόνες". Το μπλογκ έχει ήδη επισημάνει ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε αυτόνομη κυβέρνηση, ή, κυβέρνηση συνασπισμού με κόμματα του αντι-μνημονιακού μετώπου “... η ΕΚΤ θα εκβιάζει την νέα κυβέρνηση, απειλώντας ότι δεν θα αγοράζει κρατικά ομόλογα και άρα θα κόψει τη ρευστότητα, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο, μια αντι-νεοφιλελεύθερη πολιτική, προς την κατεύθυνση δηλαδή της αναδόμησης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ-κρίσης επίπεδα, κ.λ.π.” (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/12/blog-post_31.html)

Μετά απ'όλα αυτά, θα συνεχίζατε να πιστεύετε τα λόγια του "αυτοκράτορα";



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.