7 Αυγ 2015

Οι π@@@νες θέλουν να κρυφτούν, αλλά το Δ’ Ράιχ δεν τις αφήνει (video).

«Με ποια αρμοδιότητα επιβάλλει η κυβέρνηση, τη χρησιμοποίηση του κυκλώματος του Μετρό για προπαγανδιστικούς λόγους των επί μέρους πολιτικών της;» ήταν το περιεχόμενο σχετικής επερώτησης, που κατέθεσαν προ 2μήνου στη Βουλή πέντε βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, οι Χριστίνα Ταχιάου (Α' Θεσσαλονίκης), Γιώργος Αμυράς (Β' Αθηνών), Σπύρος Δανέλλης  (Ηρακλείου), Ιάσονας Φωτήλας (Αχαϊας) καιΓρηγόρης Ψαριανός  (Β' Αθηνών).

Ποιες ήταν, άραγε, οι επί μέρους πολιτικές της κυβέρνησης και πως αυτές προπαγανδίστηκαν, μέσω του κυκλώματος του Μετρό, ώστε ν’αναγκαστούν τα παραπάνω «μπουμπούκια» να καταθέσουν την εν λόγω επερώτηση; 


Τα (ανύπαρκτα) κυβερνητικά επιτεύγματα; Μήπως η (ανύπαρκτη) κυβερνητική αντίσταση στους ωμούς εκβιασμούς των ευρωμαφιόζων;

Ή μήπως η (ανύπαρκτη) σταδιακή εφαρμογή του προγράμματος της Θεσ/νίκης;

Τίποτα απ’ αυτά! 


Το γεγονός, που ενεργοποίησε τις ευαίσθητες πολιτικές χορδές των μεταμοντέρνων ναζιστών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ήταν η προβολή βίντεο στους σταθμούς του Μετρό, αφιερωμένο στη γερμανική εισβολή στην Αθήνα το 1941! 

Συγκεκριμένα, το επίμαχο βίντεο,
είχε δημιουργηθεί από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση, που έγινε για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο.

Ένας εσμός ηλιθίων χαζοcellebrities, αποτυχημένων μωροφιλόδοξων και χοντρόπετσων σαλτιμπάγκων (ό,τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το ΠΟΤΑΜΙ), έσπευσε να υπερασπιστεί με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο την... τιμή και την υπόληψη του Δ’ Ράιχ, προκειμένου τ’αφεντικά να μη χάσουν ούτε μισό ευρώ από τα μπαούλα τους. Λεφτά, που λήστεψαν από τη χώρα οι Ναζί, πνίγοντας το λαό στο αίμα και τη δυστυχία!
                                                      


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης των βουλευτών του Ποταμιού.

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Επικρατείας
Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Εξωτερικών
Θέμα: Προβολή βίντεο στους σταθμούς του Μετρό με εικόνες από την χιτλερική εισβολή στην Αθήνα το 1941

Από το τηλεοπτικό κύκλωμα του Μετρό Αττικής έχει αρχίσει η προβολή βίντεο στις οθόνες των σταθμών του με εικόνες από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στην Αθήνα το 1941. Σε αυτό μάλιστα ακούγεται και η φωνή του Έλληνα δημοσιογράφου της εποχής εκείνης σε σχετικό απόσπασμα που καλούσε τους Έλληνες σε αντίσταση και πόλεμο μέχρι την τελική νίκη.
Το συγκεκριμένο βίντεο δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο.

Σε δημοσίευμα μεγάλης κυκλοφορίας γερμανικής εφημερίδας αποτυπώνεται η έντονη δυσαρέσκεια της Γερμανικής Κυβέρνησης για την εν λόγω ενέργεια. Κατά το δημοσίευμα αυτό πέντε κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Τουρισμού, έδωσαν το πράσινο φως για την προβολή του βίντεο.

Σημειώνουμε ότι, η Αναπληρώτρια Υπουργού Τουρισμού κ. Ε. Κουντουρά, της οποίας το υπουργείο φαίνεται ότι ζήτησε την προβολή αυτή σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κατά την συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών την 12/05/2015, σε ερώτηση της υπογράφουσας την παρούσα ερώτηση βουλευτού κας Χ. Ταχιάου, απόρησε σε ποιο σποτ αναφέρεται, δηλώνοντας άγνοια.

Με τέτοιου είδους ενέργειες, η εικόνα που πλάθεται για την χώρα μας και ειδικά αυτήν την περίοδο είναι απαράδεκτη και αποκρουστική. Ο αντίκτυπος της στον τουρισμό είναι άκρως επαχθής και ζημιογόνος δεδομένου ότι το εν λόγω βίντεο υποτιτλίζεται στην αγγλική γλώσσα. Δεν είναι τρόπος αυτός για να «καλωσορίζεται» ο τουρίστας που επιλέγει τη χώρα μας.

Πέρα όμως από τον τουρισμό τορπιλίζει ευαίσθητες ισορροπίες που αυτήν ειδικά την περίοδο επιβάλλεται να τηρούνται.

Κατόπιν των ανωτέρω αλλά και δεδομένου ότι:

1. Σήμερα αλλά και πλέον του μισού αιώνα η χώρα μας όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Δ. Ευρώπης που είχαν εμπλακεί στον καταστροφικό για όλες εκείνο Β' Π.Π. είναι πλέον σύμμαχοι, εταίροι στην Ε.Ε. αλλά και οι πολίτες τους έχουν αναπτύξει φιλικές σχέσεις.

2. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει κάθε χρόνο η ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι για το α' εξάμηνο 2014 (Ιανουάριος – Ιούνιος) στην κατανομή αφίξεων ανά χώρα προέλευσης, την πρώτη θέση κατέχει η Γερμανία με ποσοστό επί του συνόλου 11,4%. Αλλά και γενικά η Γερμανία μαζί με την Κίνα είναι στις δύο πρώτες θέσεις παγκοσμίως στον Τουρισμό με τις υψηλότερες ταξιδιωτικές δαπάνες, με την Γερμανία να είναι μέχρι πρόσφατα ο παγκόσμιος πρωταθλητής ταξιδιών.

3. Με τις 2 γραμμές του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας μετακινούνται περίπου μισό εκατομμύριο επιβάτες ημερησίως αλλά και αλλοδαποί επισκέπτες της χώρας μας οι οποίοι καθίστανται δυνητικοί δέκτες των μηνυμάτων που προβάλλονται στις οθόνες των σταθμών

4. Προκύπτει με σαφήνεια μια προφανής πρόθεση προβολής και ταύτισης της ναζιστικής Γερμανίας με τη σημερινή δημοκρατική, σύμμαχο και εταίρο στην Ε.Ε. Γερμανία

5. Οι συνομιλίες και διαπραγματεύσεις της χώρας μας για τη συνέχιση της χρηματοδότησής της από την Ε.Ε. βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, με την Γερμανία να παίζει σημαίνοντα ρόλο σε αυτές,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Είναι σε γνώση και έγκριση του Πρωθυπουργού η συγκεκριμένη ενέργεια προβολής του βίντεο για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων σε χώρους του μετρό της πρωτεύουσας;
Ποιοι ακριβώς Υπουργοί αιτήθηκαν και με ποιο σκεπτικό την επ' αόριστο μετάδοση του εν λόγω σποτ;

Στο πλαίσιο της αυτής ερώτησης αιτούμεθα και την κατάθεση των σχετικών εγγράφων.
Είναι σε γνώση και έγκριση του Υπουργείου Τουρισμού η παραπάνω ενέργεια;

Γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δημιουργεί ένταση, δυσκολεύει και υπονομεύει τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης στη δημιουργία κλίματος κατανόησης και αλληλεγγύης για την υπέρβαση των διαφορετικών προσεγγίσεων σε επί μέρους επίκαιρα θέματα;
Με ποια αρμοδιότητα επιβάλλει η Κυβέρνηση, να χρησιμοποιείται το δίκτυο πληροφόρησης του Μετρό για προπαγανδιστικούς λόγους των επί μέρους πολιτικών της προσεγγίσεων;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Χριστίνα Ταχιάου – Α' Θεσσαλονίκης
Γιώργος Αμυράς – Β' Αθηνών
Σπύρος Δανέλλης – Ηρακλείου
Ιάσονας Φωτήλας – Αχαϊας
Γρηγόρης Ψαριανός – Β' Αθηνών        
                    

Το ανωτέρω (γραπτό) μνημείο αγοραίου δοσιλογισμού, αφιερώνεται εξαιρετικά στην ηγετική ομάδα και τις πλατφόρμες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κυβερνούν πλέον με τη συνεπικουρία τοιούτων χυδαίων υποκειμένων. 

Κι όχι μόνο συνεπικουρούνται από τη σύγχρονη κοινοβουλευτική «κομμαντατούρα» (ΝΔ, ΠΑΚΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), αλλά την έχουν επιπλέον καταστήσει και αποφασιστικό πολιτικό και ρυθμιστικό παράγοντα. 
Κι οσονούπω θα συγκυβερνήσουν ανοιχτά.

Άλλωστε, πόσο διαφέρουν αισθητικά, πνευματικά και ιδεολογικά, 

ο Ψαριανός από το Φίλη
ο Αμυράς από το Σακελλαρίδη, ή 
ο Θεοχάρης από το νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Tρύφωνα Αλεξιάδη;
                                                        
Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!


askordoulakos

από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.