# #

2 Αυγ 2015

ΡΟΥΚΕΤΑ Νικολόπουλου για τον Αλαφούζο, εμπλέκει την συχνότητα του ΣΚΑΪ με την ληστεία της ΑΤΕ!

ΕΡΩΤΗΣΗ :
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
και τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Ν. ΠΑΠΠΑ), ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ



Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να ανέχεται την παράνομη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και την προκλητική διαπλοκή του ιδιοκτήτη του Γιάννη Αλαφούζου µε το κράτος και το τραπεζικό σύστημα, που του επέτρεψαν να καταλάβει αυθαίρετα και χαριστικά την ενεχυριασμένη στην ΑΤΕ και ανακληθείσα από το ΕΣΡ τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας του σταθμού SEVEN X , χωρίς μάλιστα να αναλάβει και τα χρέη του ;
Την πρωταπριλιά του 2006, ο ΣΚΑΪ, αντί να εκπέµψει από τη συχνότητα του περιφερειακού σταθµού SMART (TV Πειραιάς) που είχε εξαγοράσει ο κ. Γιάννης Αλαφούζος, εξέπεμψε, για πρώτη φορά πανελλαδικά, από τη συχνότητα του τότε SEVEN X, ιδιοκτησίας του διωκόµενου από τη ∆ικαιοσύνη Γ. Μπατατούδη, καταλαµβάνοντας έτσι αυθαίρετα µια συχνότητα ενεχυριασµένη στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος (ATE).
Σημειωτέο ότι η μέχρι την 01/042006 επιχειρηματική πορεία του Γιάννη Αλαφούζου στον χώρο των ΜΜΕ, είχε ως αποτέλεσμα την...
χρεοκοπία του πρώτου ΣΚΑΪ, που άφησε τεράστιες οφειλές σε ∆ηµόσιο, ασφαλιστικούς οργανισµούς, υπαλλήλους και προµηθευτές.
Επειδή, κατά την ως άνω ημερομηνία είχε επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθµό SEVEN X οριστική διακοπή της λειτουργίας του από το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αφού, λόγω της µη εκποµπής προγράµµατος, σχεδόν όλες οι συχνότητες του σταθµού στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν λειτουργούσαν και είχαν καταληφθεί από άλλους περιφερειακούς σταθµούς.
Επειδή, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία του ΕΣΡ, η άδεια έπρεπε ήδη να έχει από τότε ανακληθεί και να έχει επιστραφεί στο Ελληνικό ∆ηµόσιο.
Επειδή, για να µπορέσει τότε ο Γιάννης Αλαφούζος να λειτουργήσει το νέο, πρωταπριλιάτικο ΣΚΑΪ πανελλαδικά, ενώ αυτό ήταν στην πράξη αδύνατο λόγω της παντελούς έλλειψης υποδοµών, κατάφερε να εξασφαλίσει για τον SEVEN Χ πανελλαδική εκποµπή µέσω του κρατικού δορυφόρου Hellas Sat, επιτυγχάνοντας έτσι στην πράξη τη χορήγηση μίας άδειας που είχε ήδη ανακληθεί από το ΕΣΡ.
Επειδή, λόγω της εκκρεµοδικίας στο ΣτΕ, µετά από προσφυγή της πλευράς Γ. Μπατατούδη, ο σταθµός SEVEN X λειτουργούσε µε προσωρινό διοικητικό συµβούλιο, στο οποίο µετείχε και εκπρόσωπος της δανείστριας ATE, αφού ο Γ. Μπατατούδης, για τη χρηματοδότηση του τηλεοπτικού σταθµού SEVEN Χ, έλαβε και στα τέλη του 2000 δάνειο 7,34 εκατοµµυρίων ευρώ από την ATE, το οποίο μάλιστα κατήγγειλε µε µήνυση που κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2004 ο πρώην πρόεδρος της Ν.∆. Μιλτιάδης Έβερτ.
Επειδή κατά τα ανωτέρω, η ΑΤΕ ήλεγχε όχι µόνο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του τηλεοπτικού σταθµού SEVEN Χ, αλλά και σηµαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων του ενεργητικού του, ο τρόπος µε τον οποίο μεταβιβάστηκε η άδεια στον Γιάννη Αλαφούζο είναι προδήλως χαριστικός, αφού εκλείπει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη διασφάλιση των χρεών του σταθμού προς την ΑΤΕ αφού, ο τότε διοικητής της ΑΤΕ ∆. Μηλιάκος, ισχυρίστηκε ότι δεν χρωστούσε η εταιρεία SEVEN Χ στην ATE, αλλά ο Γ. Μπατατούδης ως ιδιώτης και, έτσι, δεν εξασφάλισε, ως όφειλε, το σύνολο του δανείου που είχε λάβει ο SEVEN Χ, ιδιαίτερα δε τη στιγμή που ο ιδιώτης οφειλέτης Γ. Μπατατούδης ήταν κ κύριος μέτοχος του συγκεκριμένου αυτού τηλεοπτικού σταθμού.
Επειδή, η ΑΤΕ ενέκρινε την εξαγορά σε χαµηλότερο τίµηµα και, ειδικότερα, σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ, που αφορούσε μόνο το ενέχυρο του 35% των µετοχών του σταθµού προς την τράπεζα, αφού η αποτίµηση των μετοχών του SEVEN Χ έγινε µε βάση έκθεση οίκου Deloitte Touche, που είχε προσληφθεί επί τούτου από τον Γιάννη Αλαφούζο και όχι με βάση την έκθεση που είχε συντάξει ο οίκος Grant Thornton για λογαριασµό της ΑΤΕ. Έτσι, βάσει της έκθεσης της Deloitte Touche, το προς ενεχυριασµό ποσοστό του SEVEN Χ υπολογίστηκε λίγο πάνω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αποτίµηση του οίκου Grant Thornton για το 35% του σταθμού υπολόγιζε το ποσό στα 19,1 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα την χαριστική στην πράξη εκχώρηση στον Γιάννη Αλαφούζο µιας ελεύθερης από χρέη τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας.
Επειδή, χρήζει διερεύνησης από το ΕΣΡ ο τρόπος µε τον οποίο αποχώρησε ο Γίαννης Αλαφούζος από τον τηλεοπτικό σταθμό SMART TV αφού, σύµφωνα µε την ισχύουσα νομοθεσία, έπρεπε να έχει προηγηθεί η αποξένωσή του από αυτό πριν την απόκτηση του SEVEN Χ, ενώ η σύµβαση αποξένωσης του από το SMART TV, µε βάση την οποία ο Γιάννης Αλαφούζος πούλησε το ποσοστό του (25%) έναντι 400.000 ευρώ στην χαμηλόμισθη τότε ιδιωτική υπάλληλο της ναυτιλιακής του εταιρείας κα Ευαγγελία Κουτσαυτάκη, η οποία, εντελώς τυχαία, µετά την αγοραπωλησία, ανέλαβε καθήκοντα οικονοµικής διευθύντριας του Οµίλου ΣΚΑΪ, κατατέθηκε στο ΕΣΡ σε χρόνο μεταγενέστερο της απόκτησης από τον ίδιοτου SEVEN X.
Επειδή, κατά το υπ’ αριθµόν 21111 συµβόλαιο, που συντάχθηκε στις 6 Απριλίου 2006, από τη συµβολαιογράφο κυρία Μαριάνθη Ασηµακοπούλου-Ζερβού, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος εξασφάλισε χαριστικά την τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας που κατέχει σήµερα ο ΣΚΑΪ, έναντι του εξευτελιστικού τιµήµατος των 400.000 ευρώ, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι έναντι αυτού του τιµήµατος που δεν αγοράζεται ούτε περιφερειακός σταθµός της Ανατολικής Μακεδονίας.
Επειδή, μετά την ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών με τους δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους που χρεώθηκαν στους έλληνες φορολογούμενους, ιδιαίτερα δε εν όψει και της νέας συμφωνίας με την οποία οι ελληνικές τράπεζες θα ενισχυθούν και πάλι με 25 ολόκληρα νέα Δις, η κυβέρνηση υποχρεούται να ανοίξει τον φάκελο της αγοραπωλησίας του τηλεοπτικού σταθµού SEVEN X από την τότε κρατική ATE, στην εταιρεία «ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» του Γιάννη Αλαφούζου.
Επειδή, όλα τα ανωτέρω είναι ευρέως γνωστά στους χειμαζόμενους από την κρίση και την ανεργία Έλληνες Πολίτες, αφού έχουν αποτελέσει αντικείμενο εμπεριστατωμένης δημοσιογραφικής έρευνας στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» της 13/01/2013.
Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί :
1. Θα συνεχίσει η κυβέρνηση να ανέχεται, αντιγράφοντας τους προκατόχους της, την παράνομη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και την προκλητική διαπλοκή του ιδιοκτήτη του Γιάννη Αλαφούζου µε το κράτος και το τραπεζικό σύστημα, που του επέτρεψαν να καταλάβει αυθαίρετα και χαριστικά την ενεχυριασμένη στην ΑΤΕ και ανακληθείσα από το ΕΣΡ τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας του σταθμού SEVEN X, χωρίς μάλιστα να αναλάβει και τα χρέη του ;
2. Θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, την ισχύουσα νομοθεσία περί ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, αναστέλλοντας άμεσα τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που ακόμη και σήμερα εκπέμπει παράνομα, χωρίς καμία νόμιμη άδεια, έχοντας καταλάβει αυθαίρετα, ως κοινός πειρατής και καταπατητής δημόσιας γης, μια τηλεοπτική συχνότητα που είχε κατά νόμο και εν τοις πράγμασι ανακληθεί από το ΕΣΡ και, αντί να χαριστεί στον Γιάννη Αλαφούζο, έπρεπε να είχε επιστραφεί από το έτος 2006 στο Ελληνικό Δημόσιο ;
3. Θα εφαρμόσουν η Κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτική αρχή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, την ισχύουσα νομοθεσία περί ιδιωτικού δανεισμού και τον νέο κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, στα πλαίσια μάλιστα του επαχθούς νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καταλογίζοντας στον Γιάννη Αλαφούζο το σύνολο των ανωτέρω χρεών του από τα θαλασσοδάνεια στην ΑΤΕ, τα οποία του χαρίστηκαν εντελώς προκλητικά και με προφανή δόλο από τη διοίκηση Δ. Μηλιάκου στην ΑΤΕ ;
4. Θα τολμήσουν επί τέλους, κυβέρνηση και δικαιοσύνη, να βάλουν βαθειά το μαχαίρι στη διαπλοκή, καταλογίζοντας τις τεράστιες ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από όλα τα ανωτέρω σε εκείνους που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους επέτρεψαν στον Γιάννη Αλαφούζο να κουνάει σήμερα το δάχτυλο στον χειμαζόμενο από την κρίση και τα μνημόνια από Ελληνικό Λαό ενώ, τόσο αυτός ο ίδιος, όσο και οι συνεργοί του στα καταγγελλόμενα με την παρούσα εγκλήματα, ανήκουν στην ελίτ της συντεχνίας των λεγόμενων νταβατζήδων, δηλαδή εκείνων που ευθύνονται για τη σημερινή οικονομική κατάντια και τον εξευτελισμό της Πατρίδας μας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.