# #

10 Αυγ 2015

Πρόκειται για μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.....Απολογισμός; Παππάρια!

ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ


kartesios090815
Εντάξει, όταν καταφέρεις να ξεπεράσεις το στάδιο της οργής γι’ αυτή την κυβέρνηση, μπορείς άνετα ν’ αρχίσεις να διασκεδάζεις μαζί της. Οι άνθρωποι δεν είναι σοβαροί, πρόλαβαν να το αποδείξουν. Δεν περίμενα όμως να είναι και τόσο ξεδιάντροπα διασκεδαστικοί. Να γελάς με αυτά που λένε, να ξέρεις ότι δεν τα πιστεύουν κι όμως να συνεχίζουν να προσπαθούν να σε βγάλουν ηλίθιο με πολύ σοβαρό τρόπο.
Όπως, για παράδειγμα, ο Νίκος Παππάς. Ένας νέος άνθρωπος που μέσα σε 6 μήνες γέρασε πολιτικά περισσότερο κι από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Η επιστροφή στη δραχμή δεν υπήρξε προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και το Grexit δεν υπήρξε ποτέ ούτε εντολή του ελληνικού λαού, ούτε σχέδιο της κυβέρνησης», δήλωσε ο Νίκος Παππάς κι αμέσως σου έρχεται στο μυαλό η ερώτηση: «Δηλαδή ήταν το τρίτο Μνημόνιο ανάμεσα στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ;».
Δεν υπάρχει ίχνος από το ήθος που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την Αριστερά κι αυτό με κάνει σίγουρο ότι αυτή η κυβέρνηση ή άλλες με κορμό αυτήν την κυβέρνηση δεν θα σταματήσουν εδώ τις πολιτικές ανηθικότητες. 
Ούτε η διαφθορά θα αγγιχθεί, ούτε η διαπλοκή θα ενοχληθεί,
ούτε τα μεγάλα συμφέροντα θα πειραχτούν. 
Πρόκειται για μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. 
Και ο σκοπός αυτός είναι να μην αλλάξει τίποτα στην πολιτική, στην κοινωνία και στην οικονομία.
Θα είχε δικαίωμα ο κύριος Παππάς να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα πως «Η επιστροφή στη δραχμή δεν υπήρξε προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ» αν υπήρχε έστω και η παραμικρή σχέση της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τις εκλογές. Το μέγεθος της πολιτικής απάτης που ζήσαμε και θα ζήσουμε από αυτή την κυβέρνηση θα χρειαστεί να το μετράμε για πολλά χρόνια.
Για να ρίξουμε, όμως, μία σύντομη ματιά στην προσήλωση της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές δηλώσεις της:
Στα πλαίσια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
– Δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για τουλάχιστον, τριακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά
– Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης
– Η 13η Σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους με σύνταξη κάτω από τα 700 €
Απολογισμός: Παππάρια!

Στα πλαίσια της στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους
– Οι δόσεις δεν θα ξεπερνούν το 30% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
– Οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα δεν θα ξεπερνούν το 30% του αρχικώς οφειλόμενου κεφαλαίου.
– Καταργείται ο φόρος λαιμητόμος, ο ΕΝΦΙΑ. Και θεσπίζεται κοινωνικά δίκαιος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Απολογισμός; Παππάρια!

Για τα κόκκινα δάνεια
– Σύσταση δημόσιου ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, όχι ως μία «κακή τράπεζα», δηλαδή ως «bad bank», αλλά, αντίθετα ως διαχειριστή κάθε τύπου ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες και ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων.
– Σε αντίθεση με την απελθούσα κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία με νόμο παρέδωσε τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις στις τράπεζες, που μονομερώς, πλέον, μπορούν να τις θέτουν σε αναγκαστική ειδική διαχείριση, δηλαδή σε ειδική μορφή πτώχευσης και εκκαθάρισης, υλοποιείται λύση ταχείας εφαρμογής χωρίς μακροχρόνιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
– Απαγορεύονται οι εξαγορές κόκκινων δανείων από διεθνή funds που έχουν στόχο να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.
Απολογισμός: Παππάρια!

Για τον τερματισμό της εργοδοτικής ασυδοσίας
– Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751 για όλους.
– Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επαναφορά των τριετιών, της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας και της διαιτησίας
– Υλοποίηση του Σχεδίου για άμεση δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα της οικονομίας.
– Θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους.
Απολογισμός: Παππάρια!

Στα πλαίσια της αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης
– Στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται δέκα μόνο υπουργεία
– Καταργούνται τα πολυάριθμα κυβερνητικά όργανα που λειτουργούν ως φυτώρια διαφθοράς και διάχυσης της πολιτικής ευθύνης.
– Αποσυμφόρηση του δημόσιου τομέα από τις στρατιές των Συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προώθηση της στελέχωσης των Γραφείων Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων Υπαλλήλων
Απολογισμός: Παππάρια!

Αυτή η απόσταση μεταξύ των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μέσα σε 6 μόλις μήνες διακυβέρνησης και πριν υπογραφεί το τρίτο Μνημόνιο. Μετά την υπογραφή του δεν θα απομείνει τίποτα να θυμίζει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μείνει όμως ο κ. Παππάς να τις επικαλείται επιλεκτικά. Όχι φυσικά για το τι περιλαμβάνονταν σε αυτές, αλλά στο βολικότερο, για το τι δεν περιλαμβάνονταν σε αυτές.
Συμπερασματικά κύριε Παππά, με αυτή την κυβέρνηση δε μάθαμε μόνο να γράφουμε το «Γιάννης» με ένα ν, αλλά και το «παπάρια» με δύο π.

2 σχόλια:

  1. Η απάντηση στον Παππά, τον Παπαδημούλη, τον Φίλη, τον Φλαμπουράρη, τον Δραγασάη, τον Σταθάκη κλπ. είναι η οργάνωση του λαϊκού μετώπου του ΟΧΙ, η σχεδιασμένη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, η εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών φορέων και τομέων της οικονομίας, η υλοποίηση πολλών προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, η ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, η υλοποίηση της λαϊκής κυριαρχίας, η ενδυνάμωση της δημοκρατίας.
    Αφήνουμε τον κάθε Παππά παρέα με τον Αδωνη, το Βορίδη, το Λοβέρδο, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη, την κρατικοδίαιτη παρασιστική ελίτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Alexis: Καλύτερα μιας ώρας σαμπάνια και τυρί παρά 40 χρόνια μιζέρια και φακή.

    Δυστυχώς οι ενδείξεις φανέρωσαν ότι ο Alexis ήταν και είναι στημένος. Συνάδερφος του Κωστάκη και του Γιωργάκη. Όπως φαίνεται δεν πρόκειται να πειράξει αυτά, τα οποία δεν συμφέρουν τα αφεντικά τους. Τα πάντα είναι ακριβώς ίδια με την εποχή που μας βούτηξαν στον Εμφύλιο πόλεμο και την καταστροφή. Απλά τότε η καταστροφή των Ελλήνων ερχόταν από τις σφαίρες των όπλων, ενώ τώρα έρχεται με κατασχετήριες εντολές από τις τράπεζες. Κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα, για να πουλήσουν σωτηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να βλέπουν οι Ευρωπαίοι τι παθαίνει αυτός, ο οποίος δεν δέχεται τα χρέη του.Κάνουμε λάθος όταν νομίζουμε ότι την κυβέρνηση τρελλαντώνη την έριξε ο Alexis. Την κυβέρνηση τρελλαντώνη την έριξαν οι Γερμανοί, για να φέρουν τον Alexis. Να κρατήσουν τους σωτήρες για την επόμενη φάση και να βάλουν μπροστά τους ρόζ επαναστάτες. Να κρατήσουν στην ασφάλεια τους μελλοντικούς δικαιωμένους και να βάλουν μπροστά τούς χρήσιμους ηλίθιους. Ο Καραμανλής είναι ο πρώτος και βασικότερος προδότης. Γνήσιος ανιψιός τού εθνάρχη, που δεν άφησε τους Έλληνες να πάρουν ανάσα μετά τον πόλεμο. Ο ανηψιός του, και κουρασμένος της ταβέρνας, για να μην πάει φυλακή και να περιφέρεται τρώγοντας έκλεισε στη φυλακή έναν ολόκληρο λαό. Τον κουρασμένο της ταβέρνας εύκολα τον ακολουθούν και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί με πρώτο τον Βλακογιωργάκη και τελευταίο τον ψυχοπαθή Τρελλαντώνη. Αν τους δέσεις αυτούς, εύκολα φτάνεις στον Σημίτη ή τον Δρακουμέλ της Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν στο ίδιο κόλπο. Αν ο Alexis δεν κάνει αυτά που πρέπει και συμφέρουν τον ελληνικό λαό, πολύ σύντομα θα θυμηθούν οι Έλληνες όλα τα ψέματά του. Τα άλυτα προβλήματα θα πνίξουν την κυβέρνησή του. Σε μια τέτοια περίπτωση θα θυμηθούμε όλοι οι Έλληνες ότι ο Ρόζ ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα τού γραφικού Αλαβάνου, ο οποίος μας είπε ψέματα. Ένα κόμμα τού 3%, που μας έκλεψε!!!!!! την ψήφο, μοιράζοντας υποσχέσεις. Ας το έχουν όλοι αυτό υπόψη τους, γιατί η τύχη τού Βλακογιωργάκη σύντομα θα γίνει κοινή τύχη για όλους τους. Οι οιωνοί του δεν είναι καλοί. Αν αρέσεις στον κουρασμένο της ταβέρνας ή τον Δρακουμέλ της Κρήτης, δεν πας μακριά σε τέτοιες εποχές. Άλλωστε, δεν χρειάζεται και μεγάλη μνήμη, για να θυμηθούμε πως όλοι αυτοί, μαζί με τον ήρωα Ανδρέα, μας έφεραν στη σημερινή καταστροφή. Εδώ είναι η "Ρόδος" για τον Alexis πλέον και όχι στα τζάμπα προεκλογικά πυροτεχνήματα. Αν θέλει να πηδήξει, ο δρόμος είναι ελεύθερος. Δεν χρειάζονταν ούτε τα δραματικά δημοψηφίσματα ούτε οι εντολές τού Ελληνικού Λαού. Ο Ελληνικός Λαός, από τη στιγμή που τον ψήφισε για Πρωθυπουργό, του έδωσε την εντολή να χειριστεί τα πράγματα με γνώμονα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. Θα τολμήσει ή …………
    Το κέρδος, θα συνεχίσει να ενώνει την ίδια συμμορία.
    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.