# #

9 Αυγ 2015

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ 45% ΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΘΥΡΙΔΕΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!



Κάτω από στρώματα, σε θυρίδες ή στο εξωτερικό.


Αρκετά από αυτά τα χρήματα που έφυγαν το τελευταίο διάστημα από τις ελληνικές τράπεζες ήταν αδήλωτα. Σε αυτά ακριβώς στοχεύει η κυβέρνηση και ετοιμάζεται να τα φορολογήσει βάσει του γαλλικού συστήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", το νέο σχέδιο νόμου προβλέπει πως κεφάλαια τα οποία δεν δηλώθηκαν να φορολογούνται με συντελεστή ακόμη και 45%, ανάλογα με την περίοδο κατά την οποία έγινε η απόκρυψή τους.

Αν για παράδειγμα κάποιος πολίτης δεν δήλωσε ένα ποσό το 2000, τότε θα φορολογηθεί για αυτό με τον τότε ισχύοντα συντελεστή 45%, το 2014 με ανώτατο 42% κτλ.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας παραθέτει εκτιμήσεις στελέχους της κυβέρνησης που εξηγεί πως όσοι έχουν τέτοιου είδους εκκρεμότητες θα προτιμήσουν να συμμετέχουν στη ρύθμιση που έρχεται με το νομοσχέδιο, γιατί αν διαπιστωθεί η παράβαση το κράτος μπορεί να επέμβει και έτσι να χάσουν το 100% του ποσού, έπειτα από φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η στροφή στη συγκεκριμένη πολιτική έγινε μετά και την αποπομπή Βαρουφάκη που είχε διαφορετική τακτική στο ζήτημα. Η γγ δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, μαζί με τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ επισκέφτηκαν το Παρίσι, προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο που οι γαλλικές Αρχές έπεισαν τους Γάλλους να αποκαλύψουν αδήλωτα κεφάλαια ύψους 20 δισ. ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το γαλλικό μοντέλο προβλέπει απευθείας πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των τραπεζικών καταθέσεων, αυστηροποίηση των ποινικών διώξεων και επιτάχυνση των φορολογικών δικαστηρίων. Έτσι θα κληθούν όλοι όσου έχουν αποκρύψει χρήματα να καταθέσουν συμπληρωματική δήλωση για να τα δηλώσουν προκειμένου να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ Μ Ε Γ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Ο Ι ΑΛΗΤΕΣ,ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ
    Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ο Ι ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
    ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!!!
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.