# #

5 Απρ 2015

«ΑΚΥΡΟΣ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – SIEMENS»...Απίστευτες "δουλειές"...

«Άκυρος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός Δημοσίου – Siemens»

Αποκαλύψεις – «φωτιά» για το σκάνδαλο της Siemens από την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή.
Η Πρόεδρος της Βουλής, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της Επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική εταιρεία «άκυρο», τονίζοντας ότι ουσιαστικά η τότε κυβέρνηση παραιτήθηκε από αξιώσεις 2 δισ. ευρώ.
Συμπλήρωσε, πάντως, ότι το θέμα των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού θα απασχολήσει την Επιτροπή.
«Η χώρα αυτή έχει υποφέρει από τη διασπάθιση τεράστιων πόρων σε αμοιβές διαφόρων τύπων συμβούλων, οι οποίοι συνήθως κατέληγαν στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από διαφόρων τύπων αξιώσεις», τόνισε, χαρακτηριστικά, η κ. Κωνσταντοπούλου.
Και πρόσθεσε: 
«Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην αμοιβή μιας νομικής εταιρείας που εξέτασε τις αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου έναντι της Siemens».
«Υπήρχαν νομικοί σύμβουλοι που πληρώνονταν με 500 ευρώ την ώρα, παραπάνω απ' ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, και το αποτέλεσμα των εργασιών αυτής της νομικής συμβουλής που είχε δυσθεώρητο κόστος, ήταν να υπογραφεί ένας άκυρος εξωδικαστικός συμβιβασμός που οδηγούσε στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από αξιώσεις ύψους 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον», αποκάλυψε η Πρόεδρος της Βουλής.
«Ένας συμβιβασμός που, όμως, πια βρίσκεται στο επίκεντρο της αμφισβήτησης και νομίζω ότι και οι αξιώσεις του ελληνικού Δημοσίου κατά της Siemens είναι ένα κομμάτι που πρέπει να συσχετισθεί και με την αποτίμηση του ποιο πραγματικά είναι το χρέος και ποια είναι τα δημόσια οικονομικά», κατέληξε.


 http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.