# #

8 Απρ 2015

«Κανένα θέμα συμψηφισμού - Οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πληρώσουν»


 Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής, εξαπέλυσε νέα επίθεση προς του τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν έχουν καταβάλει τα σχετικά τέλη για την περίοδο 2011-2014. 






Στο πλαίσιο της συζήτησης της πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τα μνημόνια το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Παππάς είπε: «Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο επιχειρήσεις που ζουν με δανεικά από τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιήσει οι φορολογούμενοι να οφείλουν και να μην πληρώνουν». 
Ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν ξεκάθαρα «ένα πρέπει ή όχι να πληρώσουν;».
Ο κ. Παππάς τόνισε ότι..
«ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει και δεν μπορεί κανείς να διεκδικεί την φορολογική ασυλία», και πρόσθεσε: 

«Συγκεκριμένα Μέσα που έχουν συνηθίσει την φορολογική ασυλία προσκόμισαν επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κριτική», ανέφερε στη συνέχεια για να προσθέσει: 
«Δεν υφίσταται κανένα θέμα συμψηφισμού. 
Στο σχετικό νόμο προβλέπεται ότι ο τηλεοπτικός χρόνος προς κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο παρέχεται δωρεάν. Άλλοι λένε πως επειδή έχουμε περάσει στην ψηφιακή εποχή δεν πρέπει να πληρώσουν για χρέη που αφορούν όταν εξέπεμπαν αναλογικά. Όμως η ψηφιακή μετάβαση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί»......

Στη συνέχεια ο υπουργός τοποθετήθηκε και στο θέμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, τονίζοντας ότι «υπήρξε το βάρβαρο κλείσιμο της ΕΡΤ με πρόσχημα παθογένειες του παρελθόντος και καθ υπαγόρευση ορισμένων που ζητούσαν απολύσεις». 
Ο κ. Παππάς υποστήριξε πως το κλείσιμο εξυπηρέτησε «ιδιωτικά συμφέροντα  και την διαπλοκή» και ότι «από την ενέργεια προκύπτουν πολιτικές και άλλες ευθύνες». Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε: «Έγινε μεθοδευμένος ακρωτηριασμός της ενημέρωσης του πολίτη και προκλητική εύνοια συμφερόντων. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ με μια νέα σύμβαση παραχωρούνταν  στην Digea οι συχνότητες», είπε ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί «την κατάργηση της πράξης της προηγούμενης κυβέρνησης».

 http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.