# #

5 Απρ 2015

ΠΑΡΤΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Κύκλωμα οργανωμένης εισφοροδιαφυγής σε βάρος του ΙΚΑ εντόπισε μέσα από διασταυρώσεις των στοιχείων των οφειλετών, το Kέντρο Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών (KEAΟ).
Σύμφωνα με  δημοσίευμα  η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ είναι άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ και εμπλέκονται 93 εταιρείες που εμφανίζουν ως «διευθύνοντες συμβούλους» υπερήλικες, μετανάστες και εικονικούς «υπευθύνους», χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο.
Οι 93 φάκελοι βρίσκονται ήδη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλη, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή των Αρχών για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Οι φάκελοι περιέχουν, οφειλές, διευθύνσεις, ονοματεπώνυμα αλλά και τις..
μεθόδους που χρησιμοποίησαν όσοι βρίσκονται πίσω από τους υπευθύνους των εταιρειών για να αποφύγουν την καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ.
Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των φακέλων, πρόκειται για επιχειρήσεις ΕΠΕ και Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ), οι οποίες καταστρατηγούν τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ευθύνης νομικά πρόσωπα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλονται από τα νομικά αυτά πρόσωπα.
Οι εταιρείες που έχουν εντοπιστεί δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς τουρισμού, εστίασης, ψυχαγωγίας (κέντρα διασκέδασης), παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας κ.α. και οι σχετικές οφειλές τους ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.