# #

24 Φεβ 2015

Όταν ο Βαρουφάκης ύψωνε το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία (vid)

varoufakis-daktilo

“Η Ελλάδα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία τον Ιανουάριο του 2010 και να υψώσει το δάχτυλο στη Γερμανία” είχε πει κάποτε ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αφορμή την λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η Ελλάδα στους δανειστές, εκείνη η ομιλία του επιστρέφει στην επικαιρότητα.
Ήταν 15 Μαΐου του...
2013 όταν ο σημερινός υπουργός Οικονομικών έδινε μια από τις πολλές διαλέξεις του για την οικονομία και την Ελλάδα. Σταθμός του, τότε, η Κροατία και το Ζάγκρεμπ.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επαναλάμβανε τη γνώμη που πολλές φορές είχε και στο παρελθόν εκφτάσει: η Ελλάδα έπρεπε να έχει χρεοκοπήσει από το 2010.
“Αυτό που έκαναν οι τρεις τελευταίες κυβέρνησης από τη στιγμή που «έσκασε» η κρίση του χρέους στις αρχές του 2010 ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Δεν υπερασπίζομαι ότι μείναμε στο ευρώ, ακολουθώντας τις συνταγές που μας έρχονταν από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη”, έλεγε στην ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης.
Και συνέχιζε: “Η πρότασή μου ήταν πως η Ελλάδα έπρεπε να ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2010 απλά πως χρεοκοπεί, όπως έκανε η Αργεντινή, αλλά μέσα στο ευρώ και να υψώσει το δάχτυλο στη Γερμανία και να πει «τώρα, λύστε το πρόβλημα μόνοι σας»”.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.