# #

27 Φεβ 2015

Εκτός Ρωσικού εμπάργκο τα ελληνικά προϊόντα..Τα ελληνικά φρούτα ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια πάνε και πάλι στη Ρωσία


Εκτός των περιορισμών του ρωσικού εμπάργκο και ...εντός της ρωσικής αγοράς ενδέχεται να βρεθούν ξανά τα ελληνικά ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια, αν αποδώσει καρπούς η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, για την εξαίρεσή τους από τον αποκλεισμό, μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη και του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας, Αλέξιε Αλεξένκο (Alexie Alekseenko).
 Συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα του ΄Ελληνα υπουργού, ο κ.Αλεξένκο δεσμεύτηκε να στείλει επιστολή στον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, γνωμοδοτώντας υπέρ της εξαίρεσης των τριών ελληνικών προϊόντων από τον αποκλεισμό, που η Ρωσία επέβαλε τον περασμένο Αύγουστο σε οπωροκηπευτικά προέλευσης κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ως αντίμετρο στις κοινοτικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας.
Ο κ. Σγουρίδης από την πλευρά του, δήλωσε αισιόδοξος ότι το αίτημα για την εξαίρεση των συγκεκριμένων προϊόντων θα γίνει δεκτό. "Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα για τα δύο-τρία αυτά προϊόντα, που βρίσκονται εντός εμπάργκο, ν΄ απελευθερωθούν" επισήμανε.

Νέα αγορά για τα ελληνικά προϊόντα
Πάντως, τα οπωροκηπευτικά δεν ήταν το μόνο προϊόν που ετέθη επί τάπητος σήμερα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφανος Μπίλλας, πρόεδρος και διευθύνων του οργανισμού πιστοποίησης A-CERT, διοργανωτή της σημερινής συνάντησης, η Ελλάδα φιλοδοξεί να ξεκλειδώσει μια νέα αγορά στη Ρωσία, αυτή των ελληνικών εξαγωγών ζώων και πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτικού και ζωικού), ζήτημα το οποίο αναμένεται να υποβοηθηθεί και σε διακρατικό επίπεδο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης τροφίμων DETROP της ΔΕΘ-Helexpo.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.