# #

13 Νοε 2014

“Είμαστε Έλληνες επειδή έτυχε να γεννηθούμε εδώ"...


oxi nai
Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να κληρονομείς μια ιστορία σαν αυτή που έχτισαν με κόπο οι πρόγονοί μας;
Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί αυτός ο τόπος στο παρελθόν γέννησε γενναίες ψυχές και λαμπρά μυαλά ενώ σήμερα μαστίζεται από μια αδράνεια που ανησυχεί κυρίως τους γέροντες του λαού ενω οι νέοι λιώνουν στις καφετέριες;  
Τρομάζουν λένε στα καφενεία γιατί πρώτη φορά βλέπουν τη νεολαία να σκύβει το κεφάλι.
- «Με τόση μόρφωση που έχουν σήμερα τα παιδιά μας είναι δυνατόν να δέχονται αβίαστα την καταστροφή του  έθνους μας ;», μου είπε ένας γείτονας που γεννήθηκε το ’43 και έζησε μια άλλη Ελλάδα στα χρόνια του. Μια Ελλάδα που σήμερα έχει βυθίζεται σε βάλτο και περιμένει ξανά και ξανά  να τη σώσουν οι τρίτοι ,κάποιοι σωτήρες – που στην ουσία της κάνουν αφαίμαξη.
Η Ευρώπη μας ήθελε κοντά της όμως ήθελε και να μας αλλάξει. Να λειάνει κάθε μας ακίδα μας , ότι δεν ταίριαζε με τις δικές της επιφάνειες .Κι εμείς οι απόγονοι αυτών που φώναζαν όχι σε κάθε απειλή αιχμαλωσίας λέμε ναι σε κάθε αλλαγή που μας ζητάει η Ευρώπη.
Καθόμαστε να μας ξεφτυλίζουν και να μας διασύρουν. Ακόμα και για τα μάρμαρα του Παρθένωνα ζητάμε να γυρίσουν πίσω και βάζουμε μπροστά την κάθε ...
Αμάλ και τον  κάθε Κλούνεϊ  ( λες και δεν έχουμε διακεκριμένους νομικούς) . Αλήθεια τώρα αν μας πάρουν κάτι από το σπίτι μας, ο γείτονάς μας θα το διεκδικήσει καλύτερα από εμάς;
Ανεχόμαστε να μας λένε τεμπέληδες. Μέχρι και τώρα το διαβάζουμε και το ακούμε στις εφημερίδες τους. Και όλα αυτά γιατί ποτέ κανείς από τους ηγέτες μας δεν χτύπησε το χέρι στο τραπέζι να ζητήσει όσα μας ανήκουν και τίποτα παραπάνω. Μόνο όσα μας ανήκουν.
Η επιστροφή του δανείου που δώσαμε στη Γερμανία τότε μετά τον πόλεμο, η πολεμική αποζημίωση που μας ανήκει, η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο που βαραίνει τον δικό μας προυπολογισμό, όταν όλοι μας γνωρίζουμε πως αυτό δεν είναι μονάχα το σύνορο της Ελλάδας αλλά είναι το σύνορο της Ευρώπης και ένα σωρό άλλα που μας ανήκουν και τα λησμονώ ή αγνοώ πλήρως.
Κληρονομήσαμε ένα Όχι και μέσα σε λίγα χρόνια  οι ηλίθιοι πολιτικολι μας το έκαναν  Ναι γιατί έτσι τους έπεισαν πως θα είναι καλύτερα…-ή γιατί έτσι προστάζει το προσωπικό τους όφελος. Και εμείς σκύβουμε το κεφάλι και τους αφήνουμε να μας πάρουν κάθε στοιχείο που μας εντάσει στο ίδιο έθνος με τους προγόνους μας.
ε λοιπόν ναι, θα σας το πω κι ας μου θυμώσετε μερικοί:
-  “Είμαστε Έλληνες επειδή έτυχε να γεννηθούμε εδώ,
ενώ εκείνοι ήταν Έλληνες γιατί το έλεγε η περδικούλα τους! 
Είχαν ψυχή  γενναία κι
ανυπόταχτη”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.