15 Νοε 2014

Τα κανάλια δε θα τη δείξουν....Το αναρτώ από τώρα ώστε να οργανωθεί όποιος θέλει να συμμετέχει για το σημαντικό αυτό θέμα που αφορά όλους μας.
Ετοιμάζεται πάλι μεγάλη πορεία στις ...Σκουριές. Τα κανάλια δε θα τη δείξουν όπως δεν έδειξαν και  εκείνη την άλλη που γέμισε την παραλία της Θεσσαλονίκης*.

Μια δημοκρατική κυβέρνηση παίρνει το μήνυμα όταν ο κόσμος 'κατεβαίνει στους δρόμους'. Η δική μας ξέρουμε ότι γνωρίζει μα μήνυμα δε θα πάρει, δεν ενδιαφέρεται. Ελπίδα μας όμως είναι τα ξένα κανάλια, η δημοσιότητα. Ελπίδα μας είναι και να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι οι άνθρωποι που αγωνίζονται να σωθούν η πατρίδα του Αριστοτέλη και οι θάλασσες μας.
Ιδού το κείμενό τους:

Πορεία στις Σκουριές
Αν όχι τώρα, πότε;
Τα νερά μας χάνονται κάθε λεπτό που η Eldorado καταστρέφει το βουνό. Το δάσος καταστρέφεται με κάθε δέντρο που κόβεται, κάθε δρόμο που ανοίγεται. Το ρέμα του Καρατζά θυμίζει σεληνιακό τοπίο. Στις Σκουριές το εργοστάσιο κατασκευάζεται και το open pit ανοίγεται. Τα φράγματα δε θ΄αργήσουν να κατασκευαστούν.
Αν όχι εμείς, ποιός;
Δεν αναθέτουμε αρμοδιότητες. Δεν αποποιούμαστε την ευθύνη μας. Εμείς θα σταματήσουμε την καταστροφή του τόπου. Εμείς που βλέπουμε καθημερινά να καταστρέφεται το βουνό στο οποίο οφείλουμε τη ζωή μας. Όλοι εμείς που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε. Όλοι εμείς που στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ’ έναν δίκαιο αγώνα, γιατί είναι και δικός μας αγώνας.
Για όλους εμάς, το αντάμωμα στον Κάκαβο δεν είναι απλά μια πορεία. Διεκδικούμε τη Γη μας και την Ελευθερία μας. Εμείς θα προστατέψουμε τις ζωές μας. Εμείς θα τους σταματήσουμε. Η 23 του Νοέμβρη είναι αυτή η ημέρα.

Προσυγκεντρώσεις:
Χοροστάσι, Μεγάλη Παναγία, 10:30 π.μ.
Ιερισσός, 10:30 π.μ

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης κατά της εξόρυξης χρυσού.
______________________________________________________________
*εκείνη την άλλη που γέμισε την παραλία της Θεσσαλονίκης: Μάρτιος 2013  http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2014/11/23-skouries.html#ixzz3J4G6zl7s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.