# #

16 Οκτ 2014

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν το... ακατάσχετο (Η παραδοχή των καταγγελιών ΣΥΡΙΖΑ για σκανδαλώδη τραπεζικό δανεισμό ήρθε με ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ν-τροπολογία)

ΑΝΕΚΧΩΡΗΤΟ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΝΩ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ 240 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Κατασχέσεις για τους πληβείους, ακατάσχετο για τα κόμματα.  

Το δημοσίευμα της «Κ.Ε.» στις 16-17 Μαρτίου 2013


Ο παραλογισμός της συγκυβέρνησης των... success stories σε όλο του το μεγαλείο, καθώς από τη μία το Σεπτέμβριο συνεχίστηκαν κανονικά οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για 18.662 περιπτώσεις, ενώ από την άλλη ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έκανε δεκτή (ν)τροπολογία των Κων. Καραγκούνη (Ν.Δ.) και Γ. Κουτσούκου (ΠΑΣΟΚ) σύμφωνα με την οποία το 40% της κρατικής επιδότησης που χορηγείται στα κόμματα θα είναι ακατάσχετο και ..ανεκχώρητο. 

Απόφαση σωτήρια τόσο για τη Ν.Δ. όσο (κυρίως) για το ΠΑΣΟΚ των μονοψήφιων ποσοστών που, όπως παραδέχονται τα ίδια τα στελέχη του, είναι χρεοκοπημένο, καθώς το 100% της επιχορήγησης πηγαίνει στις τράπεζες.

Και ενώ το σύστημα της συγκυβέρνησης έχει φροντίσει να διασφαλίσει την ασυλία των μελών των διοικήσεων των τραπεζών, που χορηγούσαν αφειδώς δάνεια στα κόμματα (κυρίως Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ), την ασυλία των μελών του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ, προχωρεί τώρα σε ακόμη μία κίνηση που προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα. Δεν ορρωδούν όμως προ ουδενός οι συγκυβερνώντες όταν χρωστούν περί τα 240 εκατ. ευρώ (σχεδόν από μισά το καθένα) και όταν ο αρμόδιος επίτροπος έχει παραδεχθεί (από τις 7 Φεβρουαρίου 2014) πως «τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank) έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα» και «η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013».

Αγύριστα
Και όμως, τα δανεικά και αγύριστα του ΠΑΣΟΚ περνούν στις πλάτες των φορολογουμένων που -μέσω ΤΧΣ- συντηρούν σε μεγάλο ποσοστό τις συστημικές τράπεζες με την προκλητική διαδικασία του ballooning. Πρακτικά οι τράπεζες δέχονται να μετακυληθεί το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής προς το τέλος της περιόδου αποπληρωμής (σε ορίζοντα 6ετίας και βάλε, όταν το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται δημοσκοπικά στο 4%-6%), με τον οφειλέτη-κόμμα να καταβάλλει μόνο τα τρέχοντα χρεολύσια.

Την ίδια στιγμή μόνο τον Σεπτέμβριο ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για ποσά συνολικής οφειλής 357,03 εκατ. ευρώ. Προχώρησαν κατασχέσεις εις χείρας τρίτου, για 18.662 περιπτώσεις, ενώ έγιναν 1.198 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων και προχώρησε η διαδικασία για 162 κατασχέσεις ακινήτων και για 17 κατασχέσεις κινητής περιουσίας.

Οι κατασχέσεις
Επίσης, έγιναν 26 αναγγελίες για πλειστηριασμούς και μία αναγγελία για πτώχευση - εκκαθάριση. Ειδικά για τις περιπτώσεις όπου οφειλέτες απώλεσαν τη ρύθμιση, τα στοιχεία του ΚΕΑΟ δείχνουν ότι κινήθηκε η διαδικασία κατασχέσεων εις χείρας τρίτου, σε 3.648 περιπτώσεις, ενώ έγιναν 315 παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας. Επίσης, προχώρησε η διαδικασία για 22 κατασχέσεις ακινήτων και 6 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, όπως επίσης και 3 αναγγελίες για πλειστηριασμούς.
Συγκρίνοντας κανείς τα διαθέσιμα στοιχεία (πλην του Αυγούστου κατά τον οποίο τα δικαστήρια ήταν κλειστά και κατά συνέπεια δεν κινούνταν οι διαδικασίες), μετά τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, έχουν περιοριστεί σημαντικά οι κατασχέσεις ακινήτων και κινητών, ενώ έχουν αυξηθεί οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτου. Αναλυτικά, τον Απρίλιο έγιναν συνολικά 484 κατασχέσεις κυρίως ακινήτων, τον Μάιο έπεσαν στις 331, τον Ιούνιο στις 140, τον Ιούλιο ήταν 169 και 179 τον Σεπτέμβριο.



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/10/blog-post_101.html#ixzz3GL1wuLft

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.