# #

15 Οκτ 2014

ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ "5-ΩΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ" ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ, ΣΠΑΣΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΠΟΒΟΛΗ


Οι ερευνητές συνεχίζουν να ανακαλύπτουν περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλα αυτά τα ενεργειακά ποτά, τα οποία ωθούνται από υψηλού επιπέδου αθλητές, αθλητικές εταιρείες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν είναι μόνο κακό για σας, αλλά είναι εντελώς επικίνδυνα. 

Υπάλληλοι απο την Υπηρεσία Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων λένε ότι έχουν λάβει αναφορές για 13 θανάτους κατά τη διάρκεια των..
τελευταίων τεσσάρων ετών, όπου υπήρχε τουλάχιστον μια αιτιώδης σύνδεση με το εμπορικό σήμα "5-ώρες Ενέργειας", ένα πλάνο ενέργειας που περιέχει μια ισχυρή ποσότητα καφεΐνης.

Οι New York Times , δήλωσαν ότι η κοινοποίηση των εκθέσεων είναι η δεύτερη μέσα σε εβδομάδες από τον οργανισμό που αναφέρονται θάνατοι που συνδέονται με τα ενεργειακά ποτά. Τον Οκτώβριο, ο FDA είπε ότι είχε λάβει πέντε εκθέσεις που αφορούν θανάτους που συνδέονται με ένα άλλο δημοφιλές ποτό ενέργειας, το monster energy. Ta ποτά αυτά έχουν μια αυξανόμενη ιστορία στο FDA. Από το 2009, το "5-ώρες Ενέργειας" έχει συμπεριληφθεί σε περίπου 90 αρχειοθετήσεις απο τον οργανισμό με άνω των 30 εμπλεκόμενων σε σοβαρά ή απειλητικά για τη ζωή προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή, σπασμούς και τουλάχιστον μία αποβολή.

«Δεν γνωρίζουμε οποιαδήποτε προβλήματα για το «προϊόν μας.
Σύμφωνοι, η απλή κατάθεση ενός συμβάντος στο FDA δεν σημαίνει ότι ένα συγκεκριμένο προϊόν προκαλεί το θάνατο ή κάποια βλάβη που συνέβαλαν σε αυτό. Αλλά σαφώς τα εν λόγω προϊόντα όλο και περισσότερο αναφέρονται σε εκθέσεις έρευνας της υπηρεσίας υγείας της κυβέρνησης.


Ο διανομέας της "5-ώρες Ενέργειας" , δεν απάντησε στις ερωτήσεις από τους Times , και κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη. Ομως σε μια δήλωση, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το προϊόν της είναι ασφαλές όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση ήταν «απληροφόρητη για οποιοδήποτε θάνατο να έχει αποδειχθεί ότι έχει προκληθεί από την κατανάλωση "των προϊόντων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.