# #

17 Απρ 2014

Δέκα τρόποι ελαχιστοποίησης των πιθανοτήτων εμφάνισης του καρκίνου.


Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες. Οι στατιστικές δείχνουν ότι αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες. Ο όρος «καρκίνος» δεν αποδίδεται σε μία και μόνη ασθένεια, αλλά σε μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων.  Σε αντίθεση με τα φυσιολογικά κύτταρα στο σώμα μας, τα οποία αυξάνονται, διαιρούνται και πεθαίνουν με έναν αυστηρά ελεγχόμενο τρόπο, τα καρκινικά κύτταρα διαφέρουν διότι συνεχίζουν να διαιρούνται ανεξέλεγκτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας μάζας κυττάρων, που ονομάζεται όγκος. Οι όγκοι μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε 10 απλούς τρόπους που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει...

  • Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, οι πιο γυμνασμένοι άντρες είχουν 68% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα και 38% λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο του παχέος εντέρου.
  • Όπως προέκυψε από μελέτη του Ερευνητικού Κέντρου για τον Καρκίνο στο Σιάτλ, Fred Hutchinson, όσοι καταναλώνουν τηγανητά ή γλυκά όπως ντόνατ, συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα, διατρέχουν 37% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.
  • Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν διαπίστωσαν ότι ο χυμός από το ρόδι μπορεί να ανακόψει την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα. Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός ροδιού καθυστερεί τον καρκίνο του προστάτη και σταθεροποιεί τα επίπεδα του PSA σε άνδρες που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο.
  • Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν όλοι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών υποβάλλονταν σε τακτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, το 60% των θανάτων από τη νόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί.
  • Όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rutgers, τα μούρα, χάρη σε μια ένωση που ονομάζεται πτεροστιλβένη, έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τις προκαρκινικές αλλοιώσεις στο έντερο, που ίσως εξελιχθούν σε καρκίνο του παχέος εντέρου.
  • Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Nutrition δείχνει πως μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να μειώσει έως και 19% τον κίνδυνο για καρκίνο του νεφρού. Συγκεκριμένα, οι φυτικές ίνες μπλοκάρουν τις καρκινογόνες τοξίνες και δεν τις επιτρέπουν να φτάσουν στο έντερο και τα νεφρά.
  • Σύμφωνα με μελέτη της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, όσοι ροχαλίζουν έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο. Με την υπνική άπνοια, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα «πέφτουν» επικίνδυνα, κάνοντας τους μικρούς υπάρχοντες όγκους να αναπτύξουν νέα αιμοφόρα αγγεία.
  • Πάνω από 92.000 περιπτώσεις καρκίνου ετησίως «πυροδοτούνται» από την καθιστική ζωή, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο.
  • Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, όσοι προσλαμβάνουν μέσω της διατροφής τους αρκετές ποσότητες βιταμίνης D καθημερινά παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου κατά 77%.
  • Τρία καρύδια καθημερινά είναι αρκετά για να ενισχυθούν τα επίπεδα σεληνίου στον οργανισμό, περιορίζοντας, σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ, την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη κατά 48%.
Πηγή: almyros.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.