# #

15 Απρ 2014

Ήταν και καφετζού ο Ιωσήφ.


Την Μεγάλη Δευτέρα(χτες) ξεκίνησε η εβδομάδα των Παθών του Χριστού αλλά η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στον Ιωσήφ, ώστε να υπάρχουν και άλλα ονόματα στο έργο –εκτός από τον Χριστό- και να μην βαρεθούν οι πιστοί. 

Είναι κάπως βαρετή η Μεγάλη Δευτέρα αλλά τις ..
επόμενες ημέρες το σόου απογειώνεται. 
Ο Ιωσήφ ήταν ο 11ος γιος του Ιακώβ, ο οποίος, προφανώς, δεν είχε ιδέα από αντισύλληψη, οπότε, κάθε φορά που είχε κάψες, κουτούπωνε την γυναίκα του και την γκάστρωνε. 

Ο Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος αδελφός –λογικά, η μάνα του θα έσκασε η γυναίκα, μετά την 11η γέννα- και τα αδέλφια του τον φθονούσαν επειδή ήταν πολύ ενάρετος, ενώ αυτά κυλιόντουσαν μέσα στον βούρκο της αμαρτίας που είναι γεμάτος απολαύσεις και ηδονές. 

Τα αδέλφια του Ιωσήφ προσπαθούσαν να τον ξεφορτωθούν για να κάνουν ελεύθερα τις ακολασίες και τις ανωμαλίες τους –και να μην τους τα κάνει μπαλόνια ο μπαμπάς τους ο Ιακώβ με τον σπασίκλα τον Ιωσήφ-, οπότε φτάνουμε στο συμπέρασμα πως καλά έκαναν γιατί ο Ιωσήφ χαλούσε την πιάτσα και δεν τους άφηνε να χαρούν τη ζωή. 

Αντί να δολοφονήσουν τον Ιωσήφ –και να τελειώνει η ιστορία της Μεγάλης Δευτέρας μια ώρα αρχύτερα-, τον πούλησαν σκλάβο. Τον πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Πετεφρή. Θα τον ήθελε, για να ρίχνει το αλάτι στη σαλάτα. 

Η γυναίκα του Πετεφρή μπάνισε τον Ιωσήφ που ήταν τεκνό και, επειδή αυτή ήταν καυλοπυρέσσουσα, του την έπεσε και του ζητούσε να την σκίσει και να την πετάξει στα βράχια. 

Ο Ιωσήφ δεν φιστίκωσε την γυναίκα του Πετεφρή αλλά αυτό μπορεί να συνέβη όχι επειδή ο Ιωσήφ ήταν ενάρετος αλλά επειδή η Πετεφρίνα μπορεί να ήταν καμιά μπακατέλα με πατσές και κρεατοελιές. 

Βέβαια, δεν αποκλείεται η Πετεφρίνα να ήταν θεογκόμενα και κρεβατογεμίστρα, και ο Ιωσήφ να ήταν αδελφή, ενώ μπορεί ο Ιωσήφ να μην ενέδωσε στον πειρασμό επειδή φοβόταν πως ο άνδρας της Πετεφρίνας θα τον έκοβε κομματάκια και θα τον έκανε σουβλάκι. 

Σε κάθε περίπτωση, η Πετεφρίνα συκοφάντησε τον Ιωσήφ επειδή δεν την φιστίκωσε, και ο Φαραώ τον φυλάκισε. Από δούλος, βρέθηκε στη φυλακή. 

Εντάξει, δεν έχει και μεγάλη διαφορά. 
Πάντως, όπως πάει η ιστορία του Ιωσήφ μέχρι τώρα, καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία οι σαπουνόπερες και τα τούρκικα σίριαλ. Κάτι τέτοιες ιστορίες έχουν μπέσα. 
Αρέσουν πολύ αυτές οι ιστορίες στις στερημένες και τις καθυστερημένες. 

Τέλος πάντων, κάποια στιγμή ο Φαραώ είδε ένα όνειρο και πήγε ο Ιωσήφ και του το ερμήνευσε. Ήταν και καφετζού ο Ιωσήφ. Άμα ασήμωνες, σου έλεγε και την μοίρα σου. 

Ο Ιωσήφ είπε στον Φαραώ πως θα έλθουν εφτά χρόνια ευφορίας για την Αίγυπτο και θα ακολουθήσουν εφτά χρόνια λιμού και ξηρασίας, οπότε ο Φαραώ –που ήταν και ευκολόπιστος άνθρωπος- έδωσε στον Ιωσήφ αξιώματα. 

Μια μέρα, στην πλατεία Ταχρίρ, εμφανίστηκαν μπροστά στον Ιωσήφ τα αδέρφια του –που είχαν λυσσάξει της πείνας- και ζητούσαν φαγητό. Τα αδέρφια του Ιωσήφ δεν τον αναγνώρισαν γιατί ο Ιωσήφ είχε αλλάξει χτένισμα και στιλ, αλλά ο Ιωσήφ, αν και τους αναγνώρισε, τους έδωσε φαγητό επειδή ήταν καλός μωρέ ο καημένος, ενώ παίζει να είχε και καμιά απώλεια μνήμης και να μην θυμόταν πως τον είχαν πουλήσει για σκλάβο. 

Και μετά, έζησαν όλοι καλά και πλούσια στην Αίγυπτο κι εμείς πέσαμε στα Μνημόνια. 

Ο Χριστός δεν έχει μεγάλη συμμετοχή στη λειτουργία της Μεγάλης Δευτέρας, αφού εμφανίζεται ως γκεστ σταρ και, με μια φράση Του, ξεραίνει μια συκιά επειδή δεν είχε σύκα. 

Εντάξει, είχε κάνει και πιο εντυπωσιακά κόλπα. 
Θα ήταν πιο εντυπωσιακό αν –αντί να την ξεράνει- γέμιζε τη συκιά με σύκα, ή, ακόμα καλύτερα, με τσουρέκια, σοκολατάκια και πετροδολάρια. 

 Τη Μεγάλη Δευτέρα, στα χωριά της Ελλάδας, οι κάτοικοι ασπρίζουν τις αυλές με ασβέστη, οπότε καλά που σταυρώθηκε ο Χριστός, γιατί, αλλιώς, οι αυλές θα είχαν πιάσει μάκα από την μπίχλα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.