# #

28 Μαρ 2013

Το σεξ στη Σοβιετική Ένωση…


images (3)Το 1918, ένα χρόνο μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων, αρχίζει να εφαρμόζεται ο πιο προοδευτικός οικογενειακός κώδικας όλων των εποχών. Τον συνέταξε, με εντολή του Λένιν, η στρατευμένη φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι.
Ο Κώδικας αυτός, που συμπληρώθηκε το 1926, στόχο είχε να «καταργήσει την υποκρισία της αστικής οικογένειας».
Καθιέρωσε τον πολιτικό γάμο και το πολιτικό διαζύγιο (στο χρόνο ρεκόρ των επτά ημερών), νομιμοποίησε τις αμβλώσεις, αναγνώρισε την ελεύθερη συμβίωση κλπ.
Αλλά όταν επικράτησε ο Στάλιν, αρχίζει και η αναδίπλωση: απαγορεύονται οι προγαμιαίες και εξωσυζυγικές σχέσεις, δυσκολεύουν φοβερά τα διαζύγια, θεοποιείται η πολύτεκνη οικογένεια, απαγορεύονται οι «ερωτικές διαστροφές», με δυο λόγια το σεξουαλικό υποτάσσεται στο κοινωνικό…
Βλέπουμε, δηλαδή, πως όσο ο σοσιαλισμός εξελίσσεται σε εργαλείο που διευκολύνει την κυριαρχία ανθρώπου στον άνθρωπο, τόσο περισσότερο προσεγγίζει και η ηθική του την αστική ηθική!
Και όσο η απανθρωπιά του καθεστώτος διευρύνεται, τόσο ο έρωτας και το σεξ ...
στοχοποιούνται.
Οι Σοβιετικοί έφτασαν στο σημείο να θεωρούν ανήθικη ακόμα και τη δημόσια επίδειξη συντροφικής τρυφερότητας.
Όπως συμβαίνει σήμερα στη Σαουδική Αραβία…

*******************************************

Ρωσία: Άγριο ξύλο μεταξύ ομοφυλόφιλων και Ορθόδοξων χριστιανών


Δύο ζευγάρια ομοφυλόφιλων φιλιούνται επιδεικτικά, μπροστά από τη Ρωσική Κάτω Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει την απαγόρευση της γκέι προπαγάνδας.
Οι ομοφυλόφιλοι συγκεντρώθηκαν για να καταδείξουν την αντίθεση τους, στον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση και διασπορά πληροφόρησης που αφορά στην ομοφυλόφιλη κοινότητα, ενώ προβλέπει και πρόστιμο που αγγίζει τα 16.000 δολλάρια.
H ακτιβίτρια δημοσιογράφος της Νόβαγια Γκαζέτα είπε: «Ο νόμος δεν διευκρινίζει τι είναι προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλοφίλων, και οι λόγοι είναι γνωστοί. Οποιαδήποτε πληροφορία, που σχετίζεται με μη παραδοσιακούς οικογενειακούς δεσμούς στη συμβίωση δύο ανθρώπων λογίζεται ως προπαγάνδα.»
Οι συγκεντρωμένοι ήρθαν αντιμέτωποι με ομάδα ορθόδοξων ακτιβιστών και οι λεκτικοί διαξιφισμοί γρόγορα μετατράπηκαν σε βιαιοπραγίες. Οι υπέρμαχοι του νόμου αφού έσκισαν τα πανό των διαδηλωτών ήρθαν στα χέρια μαζί τους ενώ ακολούθησαν άγριες σκηνές.
«Η Μόσχα δεν είναι τα Σόδομα. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε κανονικούς κ υγιείς ανθρώπους, που θέλουν να δημιουργήσουν σταθερές οικογένειες και να μεγαλώσουν παιδιά, μέσα στο πνεύμα της Ορθοδοξίας και της σύμπνοιας» ανέφερε ο ορθόδοξος ακτιβιστής.
Η Ρωσία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1993. Ωστόσο, η αντίδραση μεγάλου μέρους της κοινωνίας και κυρίως της εκκλησίας απέναντι στους ομοφυλόφιλους εξακολουθεί να είναι έντονη. (http://gr.euronews.com/ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.