# #

7 Μαρ 2013

Μήπως δηλαδή ο Τσίπρας θέλει να ξεχάσουμε την Καραμανλική εποχή όπου βασίλευαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, τα στρατοδικεία, οι νόμοι 375 και 509;


Δεν θα ξαναγράψουμε την ιστορία κ. Τσίπρα για τις δικές σου πολιτικές σκοπιμότητες. (Βίντεο)

Του Γ.Γ.

Διαπιστευτήρια στην αστική τάξη της χώρας μας και τους ξένους προστάτες της ήταν η ομιλία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μουσικής κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Γ. Καραμανλή, για την επέτειο των 15 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.

Δεν έχει νόημα να κάνουμε κανέναν παραπάνω σχολιασμό παρά να αναφέρουμε την λαθροχειρία που έκανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα επικαλούμενος την πρόταση του Χ. Φλωράκη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως «έναν σημαντικό ηγέτη της τάξης του». Αυτός ο χαρακτηρισμός, του πρώην ηγέτη του ΚΚΕ, για τον Α. Τσίπρα ήταν έπαινος!! 

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος έχει τεράστια δυνατότητα ...πολιτικής-ταξικής ανάλυσης!!

 Όντως η ντόπια μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας και οι ξένοι κηδεμόνες της, γνωρίζοντας την ταξική νομιμοφροσύνη του Κ. Καραμανλή του ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας σε κρίσιμες στιγμές για το πολιτικό σύστημα όχι μόνο το 1955, αλλά και το 1974.

Και πραγματικά για τα συμφέροντα της αστικής τάξης ο Κ. Καραμανλής ήταν ηγέτης

Από τότε που στις εκλογές του 1956 που ήταν αρχηγός της ΕΡΕ και με όργιο βίας και νοθείας κατόρθωσε το κόμμα του να σχηματίσει κυβέρνηση έχοντας πλειοψηφία κοινοβουλευτικών εδρών –παρά του ότι η ΕΡΕ βγήκε δεύτερο κόμμα- χάρη στο τερατώδικο εκλογικό σύστημα που είχε φτιάξει, μέχρι το 1974 που με το «Καραμανλής ή τανκς» -α ρε Μίκη …- εμπόδισε την ριζοσπαστικοποίηση του λαού μετά την κατάρρευση της χούντας. (Ενδιάμεσα μπορεί να αναφέρουμε τις εκλογές του 1961 τότε που "ψήφιζαν" και τα δέντρα, τον έξαλλο αντικομουνισμό των κυβερνήσεων του κ.α)

Μήπως δηλαδή ο Τσίπρας θέλει να ξεχάσουμε την Καραμανλική εποχή όπου βασίλευαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, τα στρατοδικεία, οι νόμοι 375 και 509; 

Δεν θα ξαναγράψουμε την ιστορία κ. Τσίπρα 

για τις δικές σου πολιτικές σκοπιμότητες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.