# #

9 Μαρ 2013

EE: Μια γιάφκα βασιλιάδων και δικτατόρων


Έχουν περάσει περίπου οχτώ χρόνια από την κηδεία του βασιλιά, Φαχντ, της Σαουδικής Αραβίας – ενός στυγνού ηγέτη που κυβέρνησε δικτατορικά μια χώρα για ένα τέταρτο του αιώνα.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σχημάτιζαν τότε ουρές για να παραστούν στην κηδεία. Άγγλοι, Γάλλοι και Γερμανοί, που πουλάνε στρατιωτικό εξοπλισμό δισεκατομμυρίων ευρώ σε ένα από τα πιο αυταρχικά καθεστώτα του πλανήτη, εκλιπαρούσαν για μια θέση δίπλα στη σωρό του βασιλιά....

Όταν φυσικά πέθανε ο Ουγκο Τσάβες, ένας από τους πολιτικούς με τις περισσότερες δημοκρατικές νίκες στην ιστορία της Νότιας Αμερικής, αποφάσισαν να απέχουν. Τέτοια είναι η απέχθειά τους για τη δημοκρατία. Τέτοια είναι η λατρεία τους για τον αυταρχισμό και τις δικτατορίες....
Το είχαν αποδείξει άλλωστε και με τις δημοκρατικές εκλογές στη Γάζα – όταν οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν άλλους πολιτικούς από αυτούς που απαιτούσαν οι Βρυξέλλες, η ΕΕ τιμώρησε με κυρώσεις το μεγαλύτερο δημοκρατικό πείραμα της Μέσης Ανατολής.
   
Δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι διαφορετικά τα πράγματα σε μια ένωση οι ιδρυτικές συνθήκες της οποίας έχουν την υπογραφή εφτά βασιλιάδων και ενός δούκα: Είναι η Αυτού Μεγαλειότης ο βασιλεύς των Βέλγων, η Αυτής Μεγαλειότης η βασίλισσα της Δανίας, η Αυτού Μεγαλειότης ο βασιλεύς της Ισπανίας, η Αυτού Βασιλική Υψηλότης ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, η Αυτής Μεγαλειότης η βασίλισσα των Κάτω Χωρών, η κυβέρνηση του βασιλείου της Σουηδίας και η Αυτής Μεγαλειότης η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, της Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας.
Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα σε μια ένωση που τοποθετεί τραπεζίτες σε πρωθυπουργικές θέσεις και ανθρώπους της Goldman Sachs σε θέσεις κλειδιά των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. 

Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής τους προκαλεί πανικό. Όχι φυσικά γιατί ο Τσάβες ήταν τέλειος (έχουμε σχολιάσει πολλές φορές τον αυταρχισμό του και τις δεκάδες αδυναμίες του εγχειρήματος του) αλλά γιατί ήταν ηγέτης που αναδείχθηκε μέσα από ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα. Αυτό δηλαδή που φοβούνται όλα ανεξαιρέτως τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Ε.Ε.

Άρης Χατζηστεφάνου
Υ.Γ Μαθαίνουμε ότι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, του κόμματος που στηρίζει με την παρουσία του τα βασανιστήρια αντιφασιστών και μεταναστών, τη διαπόμπευση ιερόδουλων, τις απαγωγές τοξικομανών και την καθημερινή παραβίαση του συντάγματος – σε προσωπικό του σχόλιο – παραλλήλισε τον Τσάβες με δικτάτορα.
Δικτάτορας κύριες Παπαδόπουλε ήταν ο Τσαουσέσκου. Ρωτήστε και τα στελέχη του κόμματός σας.

 INFOWAR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.