# #

6 Μαρ 2013

αποκάλυψη μεγατόνων για τους χρυσοθήρες


Στο βωμό της κερδοφορίας των χρυσοθήρων θυσιάζονται άνθρωποι και περιβάλλον στην Χαλκιδική

 

Με ένα δισέλιδο που αναφέρεται στο Πόρισμά της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης» και στο οποίο αποκαλύπτονται ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ βαριές και επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον όχι μόνο στον τόπο όπου θα λειτουργήσουν τα ορυχεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφέρονται μεταξύ άλλων στο Πόρισμα: «Η σχεδιαζόμενη μεγάλης κλίμακας επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α Χαλκιδική … θα προκαλέσει μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον … τα κατάλοιπα από τις εξορύξεις θα περιέχουν βαρέα μέταλλα που θα είναι πολύ τοξικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον για μεγάλο βάθος χρόνου».

Η ολέθρια τρικομματική κυβέρνηση όμως αδιαφορεί για την ζωή των κατοίκων της περιοχής και για την τεράστια οικολογική καταστροφή που θα επιφέρουν οι χρυσοθήρες. 

Μόνη ελπίδα για να αποτραπούν οι εγκληματικές προθέσεις της κυβέρνησης και τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών που εξυπηρετεί οι κοινωνικοί αγώνες των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.